COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

10 motive pentru a te mîndri că ești moldovean

19 iul. 2020,, 04:30   Societate
10750 4

Vorbim așa des despre țara noastră și în cuvinte fiecare pare a fi un patriot devotat, însă în realitate oamenii sînt gata să plece peste hotare cu prima ocazie.

Uităm că avem cu ce ne mîndri, am uitat ce avem noi mai bun și pentru ce e nevoie să luptăm mai departe. Am uitat specificul unui pămînt bogat, cu oameni diferiți, cu oameni care din nimic au ridicat o altă treaptă, pe care noi ar trebui s-o nivelăm și să mai ridicam una.

1. Mîndrește-te că ești moldovean prin simplul fapt că asta ești

Un cetățean bun își iubește patria, indiferent unde nu ar pleca, îi tremură inima ascultîndu-și imnul țării, și nu contează cît e țara de săracă, contează că doar un loc pe hartă o să-l poți numi ,,acasă”!

2. Mîndrește-te că ești moldovean pentru oamenii deosebiți din țara ta

Da! Mîndrește-te cu șoferii deosebiți care parchează ca pentru două locuri de parcare, sau nu parchează în loc regulamentar. Mîndrește-te cu clasa politică! Da, a fost o glumă! Avem oameni frumoși în țara noastră, ospitalieri, oameni simpli de la țară. Avem oameni și în afara țării și chiar de sînt peste hotare, ei cu glas tare spunînd că “vin din Moldova.” E o mîndrie pînă în cer, să muți munții din loc provenind dintr-o țară mică, dar frumoasă ca Moldova!

3. Mîndrește-te că ești moldovean pentru ușurința de-a învăța limbi noi

Cred că fiecare dintre noi de mic copil știa și moldoveneasca, și rusa. Așa cum sîntem un popor amestecat, șansele noastrea de a studia o limbă nouă la perfecție sînt mai mari.

4. Mîndrește-te că ești moldovean pentru că ai iarnă, vară, toamnă și primăvară!

Motiv simplu și banal, dar cîtă bucurie. Sînt copii care nu au văzut zăpadă, iar frunzele îngălbenite ar fi ceva extraordinar pentru ei. Datorită climei noastre avem cele mai frumoase toamne! Poate veri prea calde, dar iernile sînt magice!

5. Mîndrește-te că ești moldovean pentru că ai cel mai rapid internet

În Moldova, internetul se numără printre cele mai rapide din lume. Astfel, putem descărca orice de pe internet și putem privi filme, emisiuni și multe altele – gratis!

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X