COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

1 septembrie aduce creșteri salariale pentru angajații din sistemul medical

1 septembrie aduce creșteri salariale pentru angajații din sistemul medical

De astăzi, salariile a 43 de mii de angajați din sistemul medical (medici, asistenți medicali, infirmiere, șoferi de ambulanțe etc.) au fost majorate cu 30 la sută.

Aceasta este prima etapă de creștere a lefurilor pentru angajații din domeniul sănătății, urmează altele două, pentru ca pînă în vara anului 2021 salariile să fie dublate.

Inițiativa de a dubla lefurile personalului medical îi aparține președintelui țării, Igor Dodon, care a fost adoptată de Guvernul Chicu și susținută de PSRM. Tot la propunerea șefului statului, 2020 a fost declarat Anului Lucrătorului Medical, iar sute de medici din toată țara au primit distincții de stat.


Pentru plata salariilor majorate pentru medici, care de jumătate de an se află în prima linie de luptă cu pandemia COVID-19, din bugetul de stat s-au alocat peste 360 de milioane de lei.

Anterior, Igor Dodon a subliniat importanța faptului că s-a opus intențiilor guvernărilor precedente de a închide mai multe spitale din țară. Mai mult, crede președintele țării, sistemul medical necesită investiții mai mari pentru modernizarea instituțiilor medicale.

De dublarea salariilor ar putea beneficia, curînd, și angajații din educație. Despre această inițiativă a anunțat deja președintele Igor Dodon, care a evidențiat că medicina și educația trebuie să fie domenii prioritare pentru Republica Moldova.

O altă noutate bună pentru cetățeni este ieftinirea gazului, care ar putea fi aplicată chiar din această lună. Compania Moldovagaz deja a început procedura de solicitare a reducerii tarifelor, ca urmare a scăderii prețului de import al acestei hidrocarburi.

Tot în această toamnă ar putea să beneficiem și de o nouă ieftinire a energiei electrice, după ce din luna august deja plătim mai puțin pentru curent. Ieftinirile sînt provocate de tendința prețurilor pe piața internațională.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load