COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Zdob și Zdub, împreună cu Orchestra Fraților Advahov, a interpretat o piesă punk rock (VIDEO)

2 apr. 18:15   Showbiz
5094 1

Pe canalul trupei moldovenești de etno-rock Zdob Și Zdub a apărut un nou videoclip la piesa "Trece vremea omului" de pe albumul experimental "Basta Mafia" din 2012. Filmările au avut loc în decembrie 2020 la concertul festiv de Anului Nou, relatează Noi.md.

Pentru a participa la proiectul TV de Anul Nou Orchestrei "Vis de iarna", trupa a ales 8 compoziții din ani diferiți, schimbînd aranjamentele într-un mod interesant.

Deja a avut premiera video "Zdubii bateţi tare", "Miorița" și "La cârciuma de la drum".

"Trece vremea omului" este una dintre cele mai filozofice piese din activitatea trupei Zdob și Zdub, mereu actuală pentru ascultători. Din punct de vedere muzical, acesta este o piesă rock etno-punk veselă, cu o caracteristică interesantă. Una dintre temele muzicale principale și memorabile este interpretată de trompetistul Valeriu Mazîlu la un instrument muzical moldovenesc - cimpoi.

Liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, a declarat că el a studiat Arhiva Națională a Radio Moldova cu Ion Cherpec și aesta i-a arătat un fragment al interpretării unui colectiv folcloric.


"Mi-a plăcut foarte mult melodia cântată la cimpoi. I-am dat și lui Mihai Gînca (autorul muzicii, basistul trupei Zdob și Zdub) să asculte, ea ne-a atins imediat, iar el a început să compună piesa. Publicul a primit-o întotdeauna foarte bine la concerte. Apropo, înregistrarea interpretării acestei melodii de la concertul în cinstea celei de-a 20-a aniversări a trupei la Dendrariul din Chișinău este unul dintre cele mai populare videoclipuri de pe canalul nostru YouTube. Îndeosebi, mulți oameni au ascultat-o pe 31 decembrie (mai mult de 8.000 de persoane într-o zi). De asemenea, ea este, potrivit statisticilor, foarte populară în anul pandemiei de coronovirus. Memento mori", a spus Roman Iagupov.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽