Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Zdob și Zdub a spus ce variantă de text va răsuna pe scena de la Eurovision

2 feb. 2022,, 15:07   Showbiz
2457 2

Producătorul trupei „Zdob și Zdub”, Igor Dînga, a declarat într-un comentariu pentru Europa Liberă că la Torino va răsuna varianta originală a piesei „Trenulețul”, nu cea cu versurile modificate.

Conform acestuia, substituția a avut menirea unui experiment, iar pentru că a trezit reacții negative, trupa va renunța cel mai probabil la el și va reveni la piesa originală, transmite Diez.md.

„Piesa nu a fost făcută pentru Eurovision, abia în luna ianuarie am decis să depunem cerere. Din experiența noastră, noi, dacă dorim să participăm la Eurovision, adaptăm piesele. Și a fost o improvizație din partea lui Roman – a testat alte cuvinte, dar asta nu a fost o versiune finală, a fost o improvizație. Dar vedem, din reacții, că oamenii sînt pentru textul inițial, prin urmare clar că vom folosi acest text. Va fi totul bine”, a declarat Igor Dînga.

Textierul Vsevolod Cernei a declarat pentru Europa Liberă că i s-au cerut mai multe variațiuni de versuri, lucru pe care l-a realizat, însă gîndindu-se în primul rînd la regulile unei competiții care nu admite, de obicei, nuanțări politice: „Nu a fost nicio rea-voință din partea lui Roman Iagupov. A fost un fel de prudență, poate cumva exagerată, în fața rigorilor impuse de regulamentul Eurovision. El mi-a spus că sînt niște reguli ale Eurovision care interzic aluziile politice și, pentru orice eventualitate, să-i dau niște variante mai neutre.”

Amintim că, pe 29 ianuarie, a fost aleasă piesa care ne va reprezenta țara la Eurovision 2022. Învingătorii concursului au fost desemnați Zdob și Zdub & Frații Advahov cu piesa „Trenulețul”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?