Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Verka Serdiucika, despre R. Moldova: Îmi este foarte dragă. E ca o soră

4 aug. 17:33   Showbiz
2281 0

Artistul de origine ucraineană Andrei Danilko, cu numele de scenă Verka Serdiucika, a mărturisit în cadrul unui interviu pentru Libertatea că R. Moldova este pentru el o țară dragă.

"Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atît de dorit", a declarat artistul, transmite Știri.md.

Andrei Danilko, a mai spus că percepe Moldova ca pe o soră a Ucrainei.

"„Moldovenii sînt foarte buni! Eu vă ador! Ador muzica voastră, interpreții voștri, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub! încă din copilărie Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atît de dorit, ca niște dulciuri foarte scumpe. Amintirile din Moldova au gustul de prune în ciocolată și vișină în alcool. Asta aduceau de la Chișinău – «bomboane», așa se numeau, nu? Mă topeam după ele.

Faptul că am făcut parte din Uniunea Sovietică mă face să percep Moldova ca pe o soră. Nu cred că voi putea vreodată să mă debarasez de această senzație. Și nici nu-mi doresc. Această țară îmi este foarte dragă. îmi place cum sună limba «moldovenească», atît de melodios. Cînd eram copil și-l ascultam pe Ion Suruceanu interpretînd în «moldovenească», îmi imaginam că e în italiană”, mai spune artistul.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав