COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un moldovean a obținut premiul pentru ”Cel mai bun regizor” în cadrul unui festival

Un moldovean a obținut premiul pentru ”Cel mai bun regizor” în cadrul unui festival

Regizorul moldovean, Dumitru Grosei, a obținut cu filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, premiul ”Cel mai bun regizor” la cea de-a V-a ediție a VIVA Film Festival 2019, care a avut loc în Sarajevo, în perioada 18 – 22 septembrie.

VIVA Film Festival intră în top 100 cele mai bune festivaluri din lume și unul din cele mai mari festivaluri din Bosnia-Herțegovina. Filmele selectate la acest festival sînt proiectate concomitent și în alte 17 orașe din Bosnia-Herțegovina. Festivalul are 3 categorii: film ecologic, film religios și film turistic, unde au fost selectate în concursul oficial 96 de filme din toate țările și continentele.

Menționăm că din iulie 2018 pînă acum, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a adunat 20 selecții și 5 premii în țări ca: SUA, Rusia, Grecia, Olanda, Romînia, India, Letonia, Iran, Iraq, Bosnia – Herțegovina și Brazilia.


Recent, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a mai înregistrat un record: este primul film din Republica Moldova căruia i s-a făcut o audiodescripție și subtitrare pentru spectatorii cu nevoi speciale de auz și văz. Audiodescripția filmului s-a făcut în cadrul proiectului „Dezvoltarea și popularizarea tehnicilor de audiodescripție a filmelor în Țările Partereriatului Estic„, finanțat de International Visegrad Fund și administrat de „Human Doc” din Polonia. Audiodescripția filmului a fost realizată de Alianţa INFONET (Chișinău) de către Victor Koroli, Viorel Zaporojan și Elena Cojocari. Acum filmul este disponibil și pentru această categorie de spectator, neglijată în țara noastră, aproape în totalitate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load