Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 583
Preşedintele stiri: 3738

Trupa Zdob și Zdub a ajuns în Cartea Recordurilor ”Eurovision”

11 mai. 2022,, 14:15   Showbiz
45265 0

Trupa moldovenească etno-rock Zdob și Zdub a stabilit o realizare importantă și a intrat în Cartea Recordurilor ”Eurovision”, fiind singura trupă din întreaga istorie a acestui concurs care a ajuns de trei ori în finala Eurovision în trei decenii diferite, relatează Noi.md.

Potrivit producătorului muzical Serghei Orlov, în cadrul ediției directe cu Maru Petrova și Artur Suhoi, aceasta este de fapt o realizare unică pentru Eurovision, deoarece există artiști care au participat la Eurovision de trei ori, dar nu au existat dintre cei care au ajuns în finala concursului de trei ori, în trei decenii diferite.

Zdob și Zdub a evoluat în finala Eurovision în 2005 la Kiev, în 2011 la Dusseldorf, iar acum Zdob şi Zdub & Advahov Brothers vor evolua în finala de la Torino pe 14 mai 2022 cu piesa Trenulețul.

"Astfel, Zdob și Zdub a obținut o mare realizare și a ajuns în Cartea Recordurilor Eurovision", a remarcat Serghei Orlov. El a arătat cît de bucuroși, gălăgioși și agitați erau toți membrii echipei moldovenești ”Eurovision” după anunțarea trecerii Zdob şi Zdub & Advahov Brothers în finala concursului.

Producătorul muzical a spus că băieții și toți membrii echipei nu au nicio îndoială cu privire la ieșirea Zdob şi Zdub & Advahov Brothers în finala Eurovision, dar au început să aibă emoții cînd au început să anunțe rezultatele votului, iar țara noastră nu a fost numită mult timp.


"Dar pînă la urmă totul a fost așa cum trebuia să fie. Show-ul a fost grozav. Sala i-a primit minunat, admirabil pe băieții noștri, mulți au dansat, cu toții am fost foarte îngrijorați. Dar am reușit. Mulțumim mult tuturor pentru sprijinul acordat", au declarat Serghei Orlov și liderul formației Zdob și Zdub, Roman Iagupov.

Serghei Orlov a recunoscut că pentru ca să participe la Eurovision, artistul are nevoie de o sumă minimă de 50 de mii de euro, dar nici deținerea unor bugete mari nu garantează imediat succesul. Astfel, bugetul Azerbaidjanului pentru participarea la Eurovision a fost de 6,5 milioane de dolari, iar țara a obținut victoria în concurs doar în al patrulea an, iar pentru Moldova un astfel de buget este pur și simplu fantastic.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?