Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Scandalul Eurovision 2022 ia amploare. Membru al juriului din Moldova: România a fost în topul favoriților mei

16 mai. 14:45   Showbiz
29554

Scritoarea Radmila Popovici, membră a juriului de la Chișinău la Eurovision 2022 a venit cu o reacție după ce în spațiul public s-a iscat un scandal în legătură cu faptul, că România ar fi primit zero puncte de la Moldova, în cadrul concursului internațional. Aceasta a menționat că țara vecină a fost în topul favoritilor săi.

„Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atât de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți aleși de mine”, a explicat acesta, pe Facebook, scrie SHOK.md.

Totodată, jurata a publicat un clasament cu favoriții săi, de la finala Eurovision Song Contest 2022, unde a prezentat: „finaliștii, pe locuri, adică în ordine descrescătoare – 12 țări din 24 – fără posibilitatea de a vota pentru R.Moldova):

Locul 1 — Ucraina

Locul 2 — Marea Britanie


Locul 3 — Suedia

Locul 4 — Belgia

Locul 5 — Elveția

Locul 6 — Estonia

Locul 7 — Australia

Locul 8 — Azerbaidjan

Locul 9 — Olanda

Locul 10 — România

Locul 11 — Grecia

Locul 12 — Portugalia

Ca să fie clar!

Am votat cu inima, cu auzul, cu văzul, dar și pentru mesajul pieselor (nesilită de nimeni, neangajată și nemituită de nimeni, cum se insinuează pe aici), pe cît de obiectiv am știut s-o fac (în acest context, al cîntecului), cu competențele pe care le am, pe cît le pot avea.
Aș fi oferit Republicii Moldova punctaj maxim (ținînd cont de toate criteriile menționate mai sus: inimă, auz, văz, mesaj), dacă ar fi fost voie să votăm reprezentanții noștri.

Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atît de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți (aleși de mine). Pace și sănătate!

Această experiență ingrată mi-a confirmat, o dată în plus, că ura e mai contagioasă ca buna înțelegere, că războiul e mai lesne de aprins, decît de stins (inclusiv în noi) și că adevărul omenesc e absolut relativ”, explică aceasta, într-o postare pe Facebook.

Radmila Popovici a adăugat că „juriul nu a acordat puncte, ci locuri, în ordinea menționată mai sus. Locurile s-au transformat (de către organizatori) în puncte, după care, tot ei, au prezentat media. Ce a urmat, nu cred că ține de membrii juriului pe care îi respect pentru calitățile profesionale.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania” este marea cîștigătoare a concursului Eurovision 2022, datorită votului telespectatorilor de 439 de puncte, care a răsturnat complet ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor participante.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав