AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

S-a decis în ce semifinală va concura Moldova la Eurovision 2022

26 ian. 00:15   Showbiz
1843 1

Reprezentantul Moldovei va evolua pe 10 mai, în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2022. Concurenții săi vor fi reprezentanții Albaniei, Bulgariei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Sloveniei, Elveției, Ucrainei, Austriei, Croației, Danemarcei, Greciei, Islandei, Norvegiei, Rusiei, Portugaliei și Armeniei, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

Din cele peste 50 de dosare care au fost depuse pentru Eurovision Moldova 2022, doar 28 de interpreți au fost acceptați pentru preselecția națională. Astfel, 28 de dosare sunt eligibile pentru a accede în etapa următoare, dar 29 de piese. Asta pentru că un interpret intră în cursă cu două piese.

Printre cei care au aplicat în concurs, sînt și artiștii cu renume din Republica Moldova: Zdob și Zdub cu Frații Advahov.

Potrivit regulamentului, următoarea etapă este audierea LIVE, care va avea loc pe 29 ianuarie. Astfel, toate piesele depuse la concurs, care întrunesc cerințele prezentului regulament, vor fi audiate în interpretare LIVE. Audierea se va face în format live, pe negativul depus în dosar. La această etapă backing vocals pot fi imprimate și nu sunt necesare costumele scenice sau conceptul coreografic, iar criteriul de bază pentru selectare va fi prestația interpretativă. Ulterior, se va decide organizarea finalei naţionale, care este preconizată pentru 5 martie.


Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest - 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino, Italia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав