Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

"Rockul moldovenesc este viu! La Chișinău a avut loc un concert rock cu participarea trupelor autohtone ©

22 mai. 17:00   Showbiz
2423

Istoria rockului moldovenesc continuă. Pe 22 mai, în incinta clădirii Meteora a avut loc un concert rock cu adevărat viu, plin de o energie enormă, cu participarea "trupelor rock" din țara noastră.

Muzicieni de stradă, artiști începători și trupe rock deja cunoscute au participat ieri la festivalul Dandelion Acustic, dedicat libertății, autoexprimării, căutării de noi talente, precum și dezvoltării muzicii rock moldovenești independente.

Bogdan Apostolachi, Нигилист și Lisa Nicky, Прогноз на завтра, Lacrimă, SangReal și Sunny au încins publicul cu o atmosferă rebelă și, în același timp, sufletească, cu o prezentare deosebită a cîntecelor și o interpretare incendiară la instrumentele muzicale.

Pe scenă au răsunat cîntecele de autor care reflectă problemele realităților moderne, dureros de familiare fiecăruia dintre noi: despre dragoste reciprocă și nefericită, relații abuzive, despre sensul vieții și chiar despre pandemie.

Publicul din sală a rămas încîntat - oameni de diferite generații s-au unit pentru a asculta o adevărată muzică rock.

Evenimentul a fost organizat de Alexei Smotin, liderul trupei Sunny, care cîndva a început să cînte pe străzile Chișinăului, iar astăzi promovează deja trupe tinere, un muzician rock experimentat:

"Prima ediție a festivalului Dandelion a avut loc cu 4 ani în urmă, a fost o ediție pilot, s-a poziționat ca un festival de artă stradală, erau doar muzicieni de stradă. Ne-am dat seama că acest lucru este bun, dar trebuie să mergem mai departe, pentru că avem o mulțime de colective. Cînd cînți singur, desigur, este bine, dar cînd într-un studio de repetiții se adună cinci persoane, acest lucru costă mult mai mult. Aceasta înseamnă timp, înseamnă oameni, înseamnă idei, așa că i-am acordat mai multă atenție.

Totul a decurs grozav astăzi...Rockul nu va dispărea atît timp cît se va întîmpla astfel de lucruri, înseamnă că încă trăim și credeți-mă, totul abia începe, eu trăiesc cu aceasta, așa că totul va fi bine. Sper că Dandelion va deveni unul dintre acele stimulente bune care va aduna noi colective, iar Dandelion îi va aduna pe acești băieți într-o mini-comunitate pe scenă... Dragi rockeri, povestea continuă. Rockul trăiește!"

Nicolai Mișcoi, liderul trupei Lacrimă, a împărtășit pentru Noi.md impresiile sale după concert:

"Publicul a fost foarte ospitalier. Au fost foarte mulți, apropo, credeam că vor veni mai puțini. Au fost mulți oameni. Sentimentele sînt pozitive. Bine că putem deja organiza astfel de evenimente în masă în orașul nostru, mai ales după pandemie...

Calea unui muzician rock în Moldova este încă să lucrezi singur asupra ceea ce faci, să investești propriii bani și, mai mult, noi facem totul nu de dragul banilor, ci pentru a arăta oamenilor creația noastră. Nu așteptăm nimic și sîntem foarte bucuroși cînd publicul ne aplaudă, ne privește cu acești ochi fericiți, în care se citește recunoștința. Probabil că anume de aceasta avem nevoie...

Totul se mișcă, istoria continuă..."

7

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав