Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

Presa din Polonia: Moldova este cel mai mare cîștigător al Eurovision 2022!

16 mai. 09:17   Showbiz
9812

Deși nu erau printre favoriți la casele de pariuri Zdob și Zdub împreună cu frații Advahov au demonstrat unei lumi întregi că sînt adevărații învingători ai concursului Eurovision 2022.

Potrivit presei poloneze, rețeta succesului Moldovei a fost o combinație neobișnuită de stil, ținute originale și o energie care a trecut de ecranele televizoarelor celor care au privit finala de acasă.

Moldova a fost reprezentată anul acesta la Eurovision de trupa Zdob și Zdub cu piesa "Trenuletul", care spune povestea unei călătorii cu trenul de la Chișinău la București.

”O melodie specifică care se memorează cu ușurință și te face să o fredonezi continuu, mai ales cu refrenul: "Hey ho! Let's go. Folklore and Rock'n'Roll. Pleacă trenul! Unde esti? Chișinău - București", a atras cucerit inimile telespectatorilor Eurovision.

Deja după prima semifinală, chiar și cei mai persistenți fani Eurovision au fost foarte impresionați de piesă cu semnele distinctive ale unui hit "ear-twisting"”, scrie presa poloneză.


Contul de Twitter eurovision al BBC, care comentează spectacolele Eurovision, a declarat că prestația Republicii Moldova a fost esența Eurovision:

"Dacă cineva întreabă ce este Eurovision, băieții ăștia sînt răspunsul."

Deși nu li s-a dat prea multe șanse, reprezentanții Republicii Moldova au cucerit publicul. Deși au primit doar 14 voturi din partea juriului, telespectatorii TV le-au acordat 259! Datorită acestui fapt locul Moldovei a fost 7, asta deși în preferințele publicului ei au fost pe locul doi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав