COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

O nouă surpriză de la Zdob și Zdub: Un cîntec pe versurile lui Eminescu într-o pădure din Carpați (VIDEO)

26 feb. 14:10   Showbiz
2498 0

Trupa Zdob Și Zdub continuă să-și bucure fanii și a lansat pe YouTube un nou videoclip, în care interpretează o versiune acustică neobișnuită a cîntecului după versurile poetului moldovean Mihai Eminescu.

Și mai interesant este faptul că în acest film "Zdubii" cîntă și interpretează chiar într-o pădure din Carpații înzăpeziți, relatează Noi.md. Poezia "La mijloc de codru des", face parte din culegerea de opere a poetului "Poesii" - singra publicată în timpul vieții autorului (în 1883).

După șase ani, Eminescu a decedat. Muzica pentru o melodie gingașă și calmă compunea în mod tradițional basistul Mihai Gîncu.

Solistul trupei, Roman Iagupov, vorbind despre modul în care a apărut ideea acestei compoziții, a spus că totul a început cu un mic volum de poezii ale lui Eminescu primit în dar, pe care îl putea lua cu el în călătorie pentru inspirație.

"Importanța poeziilor pline de alegorii și metafore ale vestitului nostru autor este greu de supraestimat. Cred că e Pușkin al nostru. În 2017, am compus muzică nouă în Carpați, iar noua lucrare pe versurile sale a devenit o completare perfectă a albumului Bestiarium. Revenind recent la Oituz, am decis să interpretăm cîntecul live acolo unde s-a născut cu cîțiva ani în urmă", a spus Roman Iagupov.


Potrivit lui, în luna februarie, muzicienii formației în componență restrînsă au reușit să meargă pentru o săptămînă în munți. Pentru a compune muzică nouă, ei au revenit în locul preferat Oituz, unde au compus anterior melodiile pentru albumul "Bestiarium" și chiar au filmat un videoclip pentru piesa "Ursul".

Aici muzicienii sînt inspirați de natura și libertatea fără sfîrșit, atunci uită de agitația orașului, treburile casnice…

"Și de data aceasta, a trebuit să alunge gîndurile de la încetarea temporară a activității concertistice în legătură cu situația pandemică care continuă. Liniștea munților și zăpada de pe giganții de conifere le-au oferit o dispoziție de lucru specială, iar călătoria a fost productivă", a spus frontmanul Zdob și Zdub.

El a menționat că, după ce și-au recăpătat puterile, formația în componență deplină a trecut frontiera cu Rusia și pe 22 februarie, la Moscova, a dat un mare concert de două ore în cinstea împlinirii a 20 de ani a versiunii cover la piesa "Видели ночь" a formației "Кино". Împreună cu ei, pe scena a evoluat Трио Эрденко, iar pentru prezentarea noului cîntec "На Ивана Купалу" s-a alăturat Mașa Makarova. Trupa a pregătit o surpriză pentru Mașa și toți spectatorii, interpretînd piesa legendară a lui Makarova - "Lyubochka".

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X