X 

Mariana Mihăilă a imbrăcat haine naționale (FOTO)

26 apr. 2018,, 13:31   Showbiz
7601 0

Mariana Mihăilă a îmbrăcat haine naționale și a înregistrat un duet cu interpreta Ioana Căpraru. O adevărată provocare pentru artistă, care s-a declarat încîntată de acest stil muzical.

Mariana Mihăilă a mărturisit ca este vorba despre un duet înregistrat, dedicat aniversării de 60 de ani a Televiziunii Naționale.

„Colaborarea mea cu Ioana Capraru a fost o mare provocare și o experiență inedită. Moldova 1, cu ocazia aniversării sale de 60 de ani a realizat un proiect de excepție, unde oamenii din televiziune vor cînta duete cu artiști de muzică populară și vor îmbrăca costumul național autentic moldovenesc, fără niciun element stilizat. Producătorul tv Teodor Guțu și cel căruia îi aparține ideea a insistat pe opincuțe și broboadă, ceea ce nu am mai purtat niciodată. Am răspuns pozitiv acestei propuneri interesante și am ales o piesă foarte frumoasă din repertoriul marei artiste Ioane Căpraru- “Scripcăcarș de viță veche.”


Cu mult entuziasm și emoții, artista a încercat să intre pe deplin în rol și să fie cît mai aproape de stilul muzical al interpretei Ioana Căpraru. „Am ascultat atent ca o elevă cuminte toate recomandările și sfaturile Ioanei. Mi-a zis la final că am trecut examentul cu brio”.

Totuși portul național s-a dovedit a fi unul problematic pentru Mariana Mihăila. Pentru că are o siluetă foarte minionă și parametri de Cenușăreasă, artista și-a putut găsi cu greu ținuta, care să corespundă cu dimensiunile sale.

„Fiind foarte subțirică și scundă a fost greu să alegem un costum popular pe potrivă, dar am găsit unul în colecția surorilor Osoianu, care mi l-au oferit mărinimos. Problema a fost și cu opincuțele, deoarece eu am picior de Cenușăreasă. Port mărimea 35 și doamna Ioana Căpraru a găsit rezolvarea: mi-a adus opincuțele și ciorapii din lînă ale nepoțicăi sale de clasa a 5-a. Mi-au venit perfect! Tot dumneaei mi-a adus din propria garderobă broboada autentică, precum și mărgele.”

În afară de interpretarea în stil popular, Mariana Mihăilă, a învățaț să își fixeze broboada și cum să îmbrace corect costumul național.

„ Nu e simplu deloc! Sunt atîtea secrete, dar am promis că nu le divulg. Doamna Ioana m-a chitit ca pe fiica ei. Mi-a aranjat părul, mi-a pus toate accesoriile, mi-a aratat cum se pune corect brîul etc. Toți au fost surprinși să mă vadă purtînd un asemenea stil și cîntînd muzică populară. Urmează să vedeți colaborarea noastră de Ziua Televiziunii Națioanale: pe data de 30 aprilie la ora 21:20 la Moldova 1. Dar, acest duet va mai fi auzit, deoarece ne-am propus cu artista Ioana Căpraru să-l mai promovăm în acest format, deoarece ne-a plăcut ce a ieșit și dacă tot am primit aprecieri pozitive de la artiști consacrați precum Igor Rusu, Veta Ghimpu-Munteanu, poate cine știe mă apuc în curînd să lansez și cîntece de muzică populară.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?