X 

Maestrul Botgros, despre lupta dusă cu noul coronavirus

13 apr. 2021,, 18:15   Showbiz
2878 0

Violonistul și dirijorul din Republica Moldova, Nicolae Botgros a fost infectat cu virusul Covid-19 în toamna anului 2020.

Acesta s-a luptat din greu cu boala cauzată de virus și complicațiile care s-au declanșat într-un timp rapid, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Maestrul Nicolae Botgros își aduce aminte cum pe data de 17 octombrie, avînd un spectacol la Palatul Național, i s-a părut că vocea sa este schimbată, nu era așa cum o cunoștea Maestrul pînă atunci. A doua zi dimineață, Nicolae Botgros a făcut testul la Covid-19.

„Eu mă simțeam bine, nu aveam simptome, nu aveam nimic, dar speriala a fost mare. Timp de opt zile am stat la Spitalul Cancelariei de Stat și în acele zile, situația s-a agravat tare”, povestește Dirijorul.

După o săptămînă de internare, starea Maestrului a devenit mai gravă, din cauza complicațiilor apărute la plămîni. Acesta se simțea slăbit, iar senzațiile și emoțiile erau foarte mari. Nu-l lăsau nici gîndurile despre faptul că nu se va mai putea ridica niciodată, că nu va ajunge niciodată în fața Orchestrei și că nu va mai fi om așa cum a fost, cum îl cunoaște lumea.


Totodată, Maestrul Nicolae Botgros a ținut să le mulțumească medicilor care au fost lîngă el, care l-au ajutat să se trateze și care au făcut multe lucruri frumoase, din suflet.

„Masca, distanța, spălatul mîinilor și dezinfectarea, cît se poate mai des, fiind că în acest mediu înconjurător în care sîntem, noi sîntem datori să facem aceste lucruri, nu doar pentru noi, dar și pentru cei din jur”, a transmis Nicolae Botgros.

Covid-19 rămîne în continuare un pericol pentru fiecare din noi, atît pentru sănătatea fizică, cît și pentru sănătatea mintală. Consecințele acestui virus neglijent sînt mari și dificile de trecut. În acest context, autoritățile locale revin cu un apel repetat față de cetățeni, de a avea grijă și a fi precauți, de a respecta toate măsurile recomandate de specialiști, care sînt simple și realizabile.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim - Chișinău - Cernăuți, implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий