La Chișinău a avut loc o seară de creație a Svetlanei Toma (FOTO,VIDEO)

La Chișinău a avut loc o seară de creație a Svetlanei Toma (FOTO,VIDEO)

O seară de creație dedicată îndrăgitei artiste din Republica Moldova Svetlana Toma, care ne-a dus faima în lume grație rolului din "O şatră urcă spre cer”, a avut loc ieri la Chișinău.


Serata a fost organizată în cadrul Festivalului internațional de teatru MOLDFEST și a reunit oameni de cultură, actori, interpreți, cineaști, precum și demnitari de stat.  


Artistă emerită a Rusiei, artistă a poporului în Republica Moldova, Svetlana Toma a vorbit publicului de la Chișinău despre cariera sa, dragostea față de actorie, dar și față de țara în care s-a născut și în care și-a descoperit talentul.


„Chiar dacă în prezent sînt actriță rusă și cetățeană a Federației Ruse, rămîn cetățeană a Republicii Moldova, voi iubi mereu acest pămînt minunat pe care m-am născut și voi sluji mereu acestei țări”, a spus artista.


                                                  


Cu un mesaj de apreciere pentru amprenta lăsată de Svetlana Toma în istoria cinematografiei naționale și internaționale a venit consilierul prezidențial Corneliu Popovici. Demnitarul i-a înmînat medalia „Artist al poporului”.


„Sensibilă și puternică, gingașă și liberă, grațioasă și ambițioasă, manierată și rebelă, Svetlana Toma rămîne un nume de referință în cultura moldovenească”, a declarat consilierul.


Seara de creație a Svetlanei Toma a avut loc în cadrul celei de-a X ediţii a Festivalului-Laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Spectacole de forme mici “Moldfest”, care se desfășoară în perioada 3-9 decembrie.


 


 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load