COVID-19 în MOLDOVA

Ion Suruceanu, la 71 de ani: "Mă uit în urmă cu satisfacție și dragoste"

Ion Suruceanu, la 71 de ani: "Mă uit în urmă cu satisfacție și dragoste"

Renumitul interpret Ion Suruceanu își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

Care sînt cele mai valoroase lecții pe care le-a învățat de-a lungul vieții, dar și cu ce se mîndrește cel mai mult, a povestit chiar el.

Îndrăgitul artist Ion Suruceanu împlinește astăzi 71 de ani, iar de mai bine de 52 de ani își dedică viața carierei interpretative. Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, artistul și-a amintit despre cele mai frumoase realizări, dar și de perioada de glorie de care a avut parte de-a lungul carierei sale muzicale.


"Nu regret absolut nici un moment din viața mea și dacă sînt solicitat pînă acum înseamnă că am făcut totul corect. Timpurile se schimbă și e un lucru normal că generația noastră avea alte preferințe. Pot afirma cu certitudine că toți anii au fost frumoși", a declarat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" Ion Suruceanu.

Pînă la începutul anilor 80, artistul interpreta piese preponderent în limba maternă și era popular doar în țară. Mai tîrziu, în repertoriul artistului au apărut și cîntece în limba rusă. Anume în anii 80 artistul a cunoscut un adevărat succes în cariera sa muzicală.

"Mă uit în urmă cu satisfacție și dragoste. Au fost ani frumoși pe care nu i-am trăit în zadar. Lansam cîteva melodii, dar care deveneau șlagăre. Am cîntat cu interpreți de renume precum Sofia Rotaru și alții", a mărturisit artistul.

Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949 în localitatea Suruceni. A debutat în cariera sa în anul 1968 în calitate de solist al legendarei formații „Noroc”. A rămas în acest ansamblu pînă în 1970, apoi a fost formația „Contemporanul”. Între 1978 și 1979, Ion Suruceanu a fost solist al ansamblului „Bucuria”.

Printre cele mai cunoscute cîntece din repertoriul său se numără: „În grădina lui Ion”, „Inima mea e Moldova”, „Nezabutka”, „De ce” și multe altele. Ion Suruceanu este în continuare extrem de apreciat în rîndul ascultătorilor. Artistul susține concerte atît în Republica Moldova, cît și peste hotarele țării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load