Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Interpretul Ricu Vodă a marcat cea de-a 60-a aniversare

27 oct. 2021,, 14:00   Showbiz
1967

Cunoscutul cîntăreț de muzică ușoară Ricu Vodă, Maestru în Artă, a împlinit ieri 60 de ani, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Ricu Vodă a menționat că și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie, interpreta Doinița Gherman și rudele apropiate. ”Astăzi, împreună cu formația ”Fagure”, voi cînta la Ialoveni, oraşul împlinește 585 de ani de la fondare și sărbătorește Hramul localității, prilejuit de prăznuirea Sfintei Parascheva. Cu aceeași formație, vom prezenta pe 13 noiembrie un concert la Centrul de Cultură și Artă ”Ginta Latină”, a mai spus interpretul.

Ricu Vodă s-a născut pe 26 octombrie 1961, în orașul Chișinău. A studiat la Școala de muzică „Eugen Coca” din capitală, în clasa de vioară. După absolvirea clasei a 8-a, este admis la Şcoala de muzică „Ștefan Neaga”. În 1981 se căsătorește, îşi întrerupe studiile și se angajează la o organizație de construcții din Stăuceni.

Cariera de artist şi-a început-o în Ansamblul „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi - Buiucani) al oraşului Chişinău. Din 1986 activează în diverse formații - „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare - în Armenia, Germania, Mozambic, Țările Baltice ș. a.

Este interpretul mai multor șlagăre de muzică ușoară: ”Aleargă caii”, ”Anișoara”, ”August”, ”Laurii iubirii”, ”Bătrînul castan” ș.a. În 2011, la cei 50 de ani ai săi, a avut la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” un spectacol aniversar cu genericul ”Ricu Vodă și prietenii săi”. El este feciorul regretatului poet Gheorghe Vodă și al reputatei actrițe de la Teatrul „Luceafărul” de altădată - Artista Poporului Nina Vodă-Mocreac.


În 1993 lui Ricu Vodă i s-a conferit titlul onorific de Maestru în Artă.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав