COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 551
Coronavirus stiri: 7944

Gîndul Mîței sărbătorește 25 de ani de la formare cu un concert de colecție

8 dec. 2021,, 11:50 (reactualizat 8 dec. 2021,, 19:00)   Showbiz
1893 0

Pe 18 mai, trupa ”Gîndul Mîței” a împlit 25 de ani. Cu acest prilej, membrii formației organizează pe 10 decembrie un concert acustic în care vor fi interpretate cele mai îndrăgite melodii ale sale.

”Pe 18 mai trupa noastră a împlinit 25 de ani, nu îmi vine să cred, două cifre lipite practic ireale. Este un început, o serie de oncerte aniversare care vrem să le facem împreună cu ascultătorii noștri. Am invitat o orchestră de vioriști cu care am lucrat de mai multe ori și iată că la 10 decembrie în incinta Teatrului fără nume vom cînta cele mai îndrăgite piese ale noastre. Din păcate acest concert va fi deja în memoria toboșarului Iurie Berdea, care din păcate nu mai este alături de noi. Viața continuă, o să cîntăm alături de fiul lui, Eugen, probabil va veni și Dima. ”, a spus Nicu Țărnă, solistul trupei.

Potrivit artistilui, concertul din 10 decembrie este primul concert dintr-un ciclu de concerte aniversare ale trupe ”Gîndul Mîței”.

”Vrem la primăvară să facem un concert mai mare să avem invitați probabil din România, Rusia sau Ucraina. Ne dorim să organizăm un festival al muzicii și a celor care iubesc și ascultă Gîndul Mîței. Ne dorim să readucem muzica rock pe meleagurile noastre. Vă așteptăm pe 10 decembrie, chiar dacă practic toate biletele s-au epuizat, ceea ce ne bucură foarte mult. Vă așteptăm cu drag, poate reușim după anul nou să repetăm acest concert acoustic într-o sală mai mare”, a mai spus solistul.


De menționat că, concertul ”GÎNDUL MÎȚEI ACOUSTIC” va avea loc pe 10 decembrie, cu începere de la ora 19:00 la Teatrul Fără Nume ce se află pe str. Sfatul Țării 18.

Trupa a luat ființă în anul 1996, în componența inițială fiind Bogdan Dascăl - voce, Dan Popov - chitară, Nicu Țărnă - chitară bas și ″Mamba″ (Marcel Micșanschi) - tobe. Deși compoziția formației s-a schimbat destul de mult din momentul apariției, această formulă este cea mai de succes și a adus formația la maturitate. Din componența actuală fac parte Nicu Țărnă – vocalist și lider al formației, Petru Hăruță (trompetă), Sergiu Rusu (chitară bas), Igor Cristov (clape) și Sergiu "Iarik" Iarovoi (chitară solo). Membrii formației sunt absolvenți ai conservatorului din Chișinău, unde s-au și cunoscut, în afară de solistul Nicu Țărnă, care a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, facultatea Teatru, Regie și Film.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X