X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Eurovision: La ce etapă se află ancheta deschisă de TRM

17 mai. 12:33   Showbiz
1655

Directorul „Teleradio-Moldova”, jurnalistul Vlad Țurcanu, a oferit detalii despre ancheta care a fost deschisă la postul public de televiziune, după ce juriul de la Chișinău nu a oferit niciun punct României la Eurovision, în timp ce prestația artiștilor de peste Prut a fost apreciată de către public cu zece puncte.

„Această notă amară pe care a introdus-o în discuție juriul de la Chișinău nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmării pe Zdob și Zdub și Frații Advahov. În ce privește demersul meu de la „Teleradio-Moldova”, astăzi voi semna acea anchetă și nu am nicio îndoială că ne vom lămuri cu privire la această situație, care vădește o lipsă de respect față de România, țară pe care o iubim”, a spus Vlad Țurcanu, la 17 mai, în cadrul conferinței de presă de întîmpinare a reprezentanților R. Moldova.

Din componența juriului din Republica Moldova au făcut parte Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani și Radmila Popovici. Unul din membrii juriului a venit ulterior cu explicații pe pagina sa de Facebook. „Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atît de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți aleși de mine”, a scris Radmila Popovici pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că nemulțumiri s-au atestat și în Ucraina. Ministrul culturii, Oleksandr Tkacenko, și-a exprimat, duminică, regretul și „rușinea” că juriul din Kiev nu a acordat nicun punct concurenților din Polonia și Lituania, două țări care sprijină ferm Ucraina în războiul cu Rusia, scrie Noi.md cu referire la agora.md.

Amintim că finala Eurovision de sîmbătă seara, cîștigată de reprezentanții Ucrainei, este umbrită de un scandal privind voturile. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei.


Înainte de anunțarea votului, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a scos din concurs juriile a șase țări, pe motiv de "modele de vot neregulate", fără însă să nominalizeze țările.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав