Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Eurovision finala: Azi ținem pumnii pentru „Zdob și Zdub” și frații Advahov

14 mai. 10:05   Showbiz
1453

Astăzi, la Torino, va avea loc marea finală a concursului Eurovision Song Contest. Republica Moldova va fi reprezentată de „Zdob și Zdub” împreună cu frații Advahov care vor interpreta pe scenă melodia ”Trenulețul”, informează Noi.md

Atît moldovenii din țară, cît și din diasporă vor ține pumnii pentru reprezentanții țării noastre.

Marea finală se va desfășura sîmbătă, 14 mai, începînd cu ora 22.00. Ieri a fost anunțată ordinea în care țările calificate în marea finală vor evolua pe scena de la Torino. Astfel, prima va fi Republica Cehă, a doua România, iar reprezentanții Moldovei „Zdob și Zdub” împreună cu frații Advahov vor evolua sub numărul 19.

După prima semifinală, evoluția celor de la „Zdob și Zdub” și frații Advahov a fost în top trei cele mai vizualizate clipuri video de le canalul oficial Eurovision Song Contest de pe youtube.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a cîștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.


Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, cînd SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав