Cazul Șor stiri: 599

Eurovision Blog: Un respiro înaintea marii finale

11 mai. 11:30   Showbiz
2500 0

După prima semifinală, reprezentanții delegației moldovenești de la Eurovision Song Contest 2023 au avut parte de mai multe momente de relaxare.

Reprezentanții moldovei au avut parte de o excursie la o fabrică de bere, iar artiștii care urmează să urce pe scenă în cea de-a doua semifinală au făcut repetiții.

Potrivit lui Serghei Orlov, după prima semifinală artiștii care au trecut în finala Eurovision au timp pentru a se odihni și pentru a prinde forțe înaintea celei mai importante bătălii.

Jeffery Kenny Tvorchi, reprezentantul Ucrainei a mărturisit

Noi o să ne străduim să ne dăruim sută la sută pe scenă. Eu m-am întîlnit de cîteva ori cu reprezentatul Republicii Moldova, Pasha Parfeni și îi doresc și lui mult succes în finală. Ne vedem pe scenă!”, a spus Tvorchi.


La rîndul său jurnalistul rus, Artur Gasparyan, și-a împărtășit impresiile după primele repetiții celei de-a doua semifinale.

”Noi, împreună cu Serghei Orlov, în timpul repetițiilor am rîs cu poftă. Ne-am întrebat împreună cine sînt toți acești oameni și cum au ajuns ei să reprezinte țările lor? Eu cred că este foarte greu să descrii în cuvinte totul, însă cu siguranță telespectatorii vor avea posibilitatea să urmărească singuri în a doua semifinală”, a povestit Gasparyan.

Potrivit jurnalistului, din cei care vor ieși pe scenă în această seară sînt doi artiști care se evidențiază.

”Fără îndoială dreptul de a ajunge în marea finală sînt reprezentanții Ciprului și a Islandei, deși aici am putea să o includem și pe reprezentanta Estoniei care are o interpretare foarte bună și cam atît. Însă dacă m-aș referi la nunta albaneză, sigur prezentarea lor este una memorabilă”, a spus jurnlistul.

Producătorul Serghei Orlov a mai evidențiat și reprezentanții Lituaniei, deși comparativ cu cei din prima semifinală numerele sînt mult mai slabe.

”Din punctul nostru de vedere întradevăr cei care vor ajunge în marea finală vor ajunge Cipru și Islanda”, a spus Orlov

”Ceea ce se va întîmpla în cea de-a doua semifinală nici măcar nu poți numi un McDonalds muzical, mai curînd este o muzică de bulevard. Deși eu am evidențiat doar doi, noi înțelegem că vor ajunge în finală 10 din cei care vor urca pe scenă. Veselia va continua și acum - God save the King. Pe mine m-a dezamăgit foarte mult reprezentanta Franței care a ucis tot șarmul francez cu costumul său. Rochia sa lungă, care a fost folosită deja odată în cadrul concursului de Aliona Moon. Aliona salut! Deocamdată nu am rămas cu impresii deneuitat. Pot să spun că reprezentanții Croației sînt fără îndoială favoriții mei, la fel și reprezentanții Finlandei, Israelului sînt foarte buni. Tot ce este cel mai interesant abia urmează!”, a spus Gaspapyan.

Reamintim că Arena din Liverpool va fi, în seara de 11 mai, gazda celei de-a doua semifinale Eurovision 2023. Diseară, pe scenă vor urca reprezentanți din 16 țări participante: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, România și Australia.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 16 ţări reprezentate în semifinala de joi seară. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Spania, Marea Britanie și Ucraina.

Reamintun că Republica Moldova s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2023. Astfel, piesa „Soarele și Luna va răsuna pe scena din Liverpool și pe 13 mai.

Printre țările care se alătură Moldovei în Marea Finală, se numără: Croația, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

Marea Finală Eurovision 2023 va avea loc pe 13 mai.

Eurovision 2022 a fost cîștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cîntat „Trenulețul”. Țara noastră participă din anul 2005 la concurs, obținînd cel mai bun rezultat în 2017, atunci cînd Sunstroke Project a luat locul 3 cu piesa „Hey Mamma”.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?