Cazul Șor stiri: 599

Eurovision Blog: Prima zi, primele emoții, primele detalii din spatele culiselor concursului muzical

9 mai. 08:12 (reactualizat 9 mai. 09:44)   Showbiz
3114 0

Noi.md te invită să vezi primele detalii picante din spatele pregătirilor pentru prima semifinală a concursului Eurovision Song Contest.

Producătorul Serghei Orlov ne-a împărtășit primele emoții, dar și primele impresii ale repetiției generale dată înaintea primei semifinale în care participă și reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeni.

Producătorul ne-a mărturisit că repetiția generală de costume, în cadrul căreia atît juriul concursului, cît și reprezentanții delegațiilor tuturor țărilor au putut să vadă în întregime show-urile artiștilor din prima semifinală.

Ion Luca, secretarul de presă al delegației Republicii Moldova la Eurovision 2023 a spus că prima semifinală este de fapt un adevărat teren de lupte.

”Fără îndoială prima semifinală este un adevărat teren dă lupte în care pe scenă urmă unii din favoriții concursului din acest an. Chiar acum s-a terminat repetiția celor din Franța care deodată mi-a amintit de Aliona Moon. Un mare salut pentru ea! O să remarc prezența Suediei, nu e nimic special, la fel ca și acasă și nu cred că este de locul 1 în prima semifinală. Cui aș da primul loc? Desigur Republicii Moldova! Dar, dacă am elimina acest factor, atunci Finlanda fără îndoială este favoritul publicului”, a declarat Ion Luca.


Potrivit reprezentantului delegației Republicii Moldova, unul din cîștigătorii concursului din acest an ar putea fi una din țările scandinave - Norvegia, Suedia sau Finlanda, asta dacă ne-am referi la votul publicului, însă juriului cred că va opta pentru reprezentantul Italiei.

Jurnalistul rus, Artur Gasparyan, care la fel a urmărit cu atenție repetiția de costume din prima semifinală și care mediatizează pentru a 20-lea an concursul Eurovision,

”Pentru prima dată am venit la Eurovision în anul 2003 și pe atunci mi se părea că acest concurs nu merită atenția mea, însă în acel an la Eurovision a venit trupa Tatu și să nu mediatizez acest subiect era imposibil. Atunci noi, în general nu înțelegeam de ce ele au decis să vină la Eurovision, atunci a și avut loc acea prezentare de pozor a fetelor din Tatu. Tatu de mult nu mai există, însă eu vin an de an aici pentru că atmosfera concursului pune stăpînire pe tine și nu pe mai lasă”, a mărturisit jurnalistul rus.

Gasparyan a menționat că deschiderea primei semifinale a fost fără îndoială una de colecție.

”Deschiderea concursului și prin urmare a primei semifinale este una fără îndoială una de colecție. Pe mine m-au trecut fiorii atunci cînd pe scenă a urcat interpreta din Ucraina Iulia Sanina. Însă dacă ne-am referi la cei care participă la concurs pot să spun că prima semifinală este interesantă prin aceea că practic toți artiștii de top, artiști care ar putea deveni cîștigători potrivit caselor de pariuri,vor ieși pe scenă anume în prima semifinală. Iată de ce tu stai și ghicești cine oare? Loreen sau finlandezul? Cu toate acestea pot să spun că reprezentantul Israelului la fel are șanse foarte mari, iar unii favoriți au dezamăgit la prima repetiție în timp ce alții dimpotrivă au impresionat. De exemplu cea care mi-a plăcut mie foarte mult este reprezentanta din Portugalia și cea din Israel care are o melodie foarte complicată. Iată de ce foarte interesant o să fie să privim în marea finală cum vor evolua lucrurile”, a spus Gasparyan.

Potrivit jurnalistului, fără îndoială în cadrul repetițiilor unii artiști evoluează într-o jumătate de măsură, iar forța maximă o vor da în timpul semifinalei.

”Eu cred că și în acest an vor fi careva surprize. Din punctul meu de vedere reprezentanții Republicii Moldova la fel au un număr foarte bun, deși mi se pare că trend-ul de mixare a muzicii electronice cu cea etno este deja unul răsuflat. Cu toate acestea pot să spun că numărul lui Pasha Parfeni este unul foarte bun. În cazul de față pot să spun că Moldova poate să se bucure de faptul că este reprezentată cu demnitate. Republica Moldova este fără îndoială o țară care an de an prezintă la Eurovision piese foarte bune, foarte calitative care se memorează”, a menționat jurnalistul.

Potrivit lui Serghei Orlov, Pasha Parfeni fără îndoială ajunge în marea finală.

”Suedia, Finlanda, Israel, Moldova, Portugalia și Croația fără îndoială vor ajunge în marea finală. Aceste șase țări fără îndoială vor ajunge în finală, restul vom vedea. Țin să menționez că în acest an este o cu totul nouă metodă de votare, în acest an în semifinale vor vota doar spectatorii și anume nu doar din țările care participă la Eurovision, dar și din țări care vor fi anunțate în timpul desfășurării televoting-ului. Noi nu știm care, însă toate aceste voturi din partea altor state, vor fi prezentate ca încă un vot din partea unei țări, lucru care schimbă cu totul structura în timpul votului”, a spus Orlov.

Noi.md reamintește că Pasha Parfeni va cînta în prima semifinală, care va avea loc în această seară. Moldova este a 10-a țară din listă.

Marea finală va avea loc pe Arena Liverpool pe 13 mai.

În acest an 37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, potrivit eurovision.tv. Dintre acestea, 31 vor concura în două semifinale pentru a accede în marea finală, alăturîndu-se țărilor fondatoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucrainei ca țară cîștigătoare a ediției din 2022.

Rusia nu participă nici în acest an la Eurovision. Pe lîngă aceasta, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria s-au retras de la Eurovision Song Contest 2023.

De menționat că prima semifinală va începe la ora 22:00 și va fi difuzată live de Teleradio Moldova.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?