COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Doliu în lumea muzicii: S-a stins din viață artista Lidia Bejenaru

26 iul. 10:33   Showbiz
13487 1

Cunoscuta interpretă și soția dirijorului Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de directorul general al Palatului Național „Nicolae Sulac”, Andrei Locoman.

„Ziua de 26 iulie va rămîne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pămînt. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întîmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rînd, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cîntece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită.

Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, se arată în mesajul plasat pe rețelele de socializare.


Lidia Bejenaru s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sîngerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽