X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1126

Atmosferă magică la Festivalul Chitarelor

7 aug. 12:31   Showbiz
2514 0

Cântecele regretatului artist Iurie Sadovnic au răsunat în satul Lopatna din raionul Orhei, unde a fost organizat Festivalul Chitarelor în memoria marelui artist. Colegi de scenă au interpretat câte un cântec de-al lui Iurie Sadovnic, iar oamenii veniţi la concert au rămas încântaţi de idee şi de atmosferă, notează noi.md cu referire la publika.

Ideea de a organiza un Festival al Chitarelor îi aparţine regretaului artist Iurie Sadovnic care, fiind încă în viaţă, a venit cu o astfel de propunere către autorităţi. La un an de la moartea lui Iurie Sadovnic, ideea a devenit realitate.

"Mai ales aici, unde noi veneam cu domnul Sadovnic, ne uitam la Nistru. Contează sensul că se adună lume şi cântă. Asta se răspândeşte în spaţiu, în cosmos şi ne facem mai buni, mai cu zâmbet", a spus VIOREL BURLACU, artist.

Festivalul Chitarelor a adunat oameni din mai multe raione ale ţării. Aceştia au ascultat muzică bună, au mâncat bucate tradiţionale, iar unii au venit cu corturile pentru a prinde şi răsăritul. Concertul a fost organizat într-un loc pitoresc de lângă Mănăstirea Lopatna.

"Ne-am adunat cu toţi verişorii şi am venit aici.Vrem să-l ascultăm pe Pavel Stratan, pe artiştii mai tineri nu-i cunoaştem. E foarte bine, oamenii pot mânca, se pot plimba, să guste un vin, e foarte frumos şi plăcut."


"Ne place cum e organizat, e foarte frumos, în amintirea lui Iurie Sadovnic."

"Nouă ne plac cântecele lui Iurie Sadovnic, locuim în satul vecin al satului de baştină al artistului".

"Cei care încă nu au venit urmează mâine să savureze toată această plăcere".

"- E foarte frumoasă locaţia. - Veţi rămâne aici, în camping? - Da, rămânem şi azi, şi mâine".

Pe malul Nistrului s-au pregătit şi bucate.

Organizatorii au amenajat şi un muzeu cu lucrurile lui Iurie Sadovnic: "Aici este singura carte pe care a publicat-o maestrul, "Şi-am să plec în codrul verde", avem CV-urile lui, avem fotografii din colecţia colegii noastre care a prietenit cu familia Sadovnic. Mai avem şi nişte radiouri întrucât maestrul colecţiona radiouri".

Festivalul Chitarelor durează două zile.

"Avem o pliadă foarte mare de artişti care vor participa la acest festival. Vreau să menţionez că aici se cântă doar live şi obligatoriu, toţi interpreţii, folkiştii interpretează obligatoriu câte o piesă din repertoriul maestrului Iurie Sadovnic", a spus NICOLAE FEDERIUC, organizator.

Festivalul Chitarelor este organizat cu suportul Consiliului Raional Orhei şi a Ministerul Culturii. Publika TV şi Publika FM sunt partenerii evenimentului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав