Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Adriano Celentano face 85 de ani!

6 ian. 15:30   Showbiz
3067 0

Regele scenei italiene, celebrul muzician, cîntăreț, actor de film, regizor de film, compozitor și prezentator TV Adriano Celentano a împlinit astăzi 85 de ani.

Celentano este unul dintre cei mai de succes și influenți interpreți din istoria muzicii italiene – de-a lungul carierei sale, a interpretat aproximativ 600 de cîntece, a lansat 43 de albume de studio cu un tiraj total de 150 de milioane de exemplare și a jucat, de asemenea, în peste 40 de filme.

Este cîștigătorul a două premii „David di Donatello” pentru cel mai bun rol masculin în filmele „Bluff” (1976) și „Velvet Hands” (1980).

Copilăria cîntăreței nu a fost asociată cu muzica. S-a născut la Milano într-o familie simplă și în anii de școală a făcut ucenicie la un ceasornicar pentru a cîștiga bani și a-și ajuta familia. Pentru prima dată a cîntat abia la 17 ani, participînd la un concurs de sosii.

În acele vremuri, Celentano era un adept al rock and roll-ului, a fost primul care a interpretat așa ceva în italiană, a filmat primul videoclip italian și a devenit primul italian care a început să interpreteze rap. De asemenea, s-a remarcat prin perturbarea alegerilor guvernamentale de două ori, interpretînd adesea cîntece care denunțau probleme sociale și politice.


Stilul interpretativ al lui Celentano și vocea sa nu pot fi confundate cu nimeni altcineva, ele sînt fundamental diferite de tradiția vocală a cîntării melodice acceptată în Italia, precum și de pasul lui de scenă “săltăreț”, motiv pentru care a primit chiar și porecla Molleggiato (în italiană „pe arcuri”). ")

Celentano este cunoscut și ca actor de film care a jucat în filme de comedie celebre precum „Bluff”, „Velvet Hands”, „The Taming of the Shrew”, „Madly in Love”, „Ace”, „Bingo-Bongo” într-un duet cu Ornella Muti, Karol Bouquet, Anthony Quinn.

Celentano este căsătorit de 58 de ani cu actrița Claudia Mori, care în ultimele decenii a fost directorul executiv al Clanului Celentano. Au trei copii și au și un nepot. Artistul este fan al clubului de fotbal Inter, cu plăcere joacă șah, tenis, biliard, iar hobby-ul lui preferat este repararea ceasurilor.

De mulți ani, Adriano Celentano și soția sa Claudia Mori locuiesc în orașul Galbiate, care se află la 40 km de Milano.


„Reguli de viață” de la Adriano Celentano:

„M-am resemnat de mult cu faptul că totul se va înrăutăți în viitor, dar din anumite motive continui să fiu indignat și să critic, probabil pentru a-mi curăța conștiința.

- Probabil că singura modalitate de a-i învăța pe politicieni să fie din nou cinstiți și înțelepți este a delega pe lîngă ei cîte un filozof sau un poet.

- Pentru a fi corect, mai întîi trebuie să fii bun la suflet. Și a fi bun la suflet înseamnă a înțelege că toți oamenii fac greșeli.”

19
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?