Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

La Bălți au fost aduse Moaştele Sfintei Matrona de la Moscova, dar și icoana făcătoare de minuni

17 aug. 2022,, 00:00   Nordul Moldovei
3621 0

Moaştele Sfintei Matrona de la Moscova împreuna cu icoana făcătoare de minuni au fost aduse la Bălți. Zeci de credicioși au venit să se închine relicvelor care se vor afla la Catedrala „Sfîntul Nicolae” pînă la sfîrșitul lunii august. Enoriașii s-au rugat pentru sănătatea celor dragi și pentru pace în lume, informează Noi.md cu referire la nordnews.md.

„În această vază sau în acest sicriu se găsește o părticică din Sfintele Moaște a Fericitei Matrona. Ce e mai de preț pentru ea? Asta. O aduc și o pun la Sfînta Matrona ca mulțumire pentru ceea ce am primit”, explică Mihail Saracuța, parohul Catedralei „Sfîntul Nicolae”.

Credincioşii sînt convinşi că rugăciunile lor, rostite din inimă, sînt auzite şi pot face minuni.

„Eu cred. sînt foarte bucuros că această icoană este anume în orașul nostru.”


„Am auzit, iată, cîntările și am intrat să vedem ce se întîmplă.”

„E puternică, o icoană puternică, care ajută pe foarte multă lume. Noi vrem sănătate multă, în primul rînd, sănătate nouă, la toată lumea sănătate, la copii, la familie, bunăstare în familie.”

„Am vrea liniște, liniște sufletească, pace între popoare”, spun enoriașii.

Sfînta Matrona s-a născut în anul 1881 în Imperiul Rus. Ea a venit pe lume oarbă, iar la vîrsta de 17 ani şi-a pierdut abilitatea de a se mişca. Toată viaţa Matrona şi-a dedicat-o slujirii Domnului. Sfînta Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în 1999.

„sîntem în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Aducem niște sfințenii mari aici, ca creștinii să poată ruga. După cum ne spune istoria icoanei sau a vieții Sfintei Matrona, ea spunea încă în viață, că dacă veți avea dureri, scîrbe, nevoi, boli, ce veți avea, veniți la mine la mormînt, veniți și îmi spuneți mie așa ca și cum aș fi eu vie și eu vă voi asculta și îl voi ruga pe Domnul, ca Domnul să împlinească rugăciunele voastre. Ei vin, primesc ajutor și cu mare bucurie după aceea vin și lasă o brățară, lasă o cruce, lasă un inel, lasă cercei”, spune Mihail Saracuța, parohul Catedralei „Sfîntul Nicolae”.

Catedrala „Sfîntul Nicolae” va fi deschisă pentru enoriași zilnic, între orele 07:00 și 19:00.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?