TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Criza guvernamentală stiri:
- OMG și vaccinurile stiri:
- Coronavirus stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Calea Ferata din Moldova stiri:
- Preşedintele stiri:
- Răpirea lui Ceaus stiri:
- Conflictul armat din Donbas stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Știrile Chișinăului actualizat
- Scandal diplomatic stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Eurovision stiri:
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Biden- Putin stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
19 apr. 13:00 «De-ați ști ce băiat bun era…» 17 apr. 14:01 De ce copiii în ziua de azi nu citesc cărți și cum să luptăm cu acest fenomen 17 apr. 12:04 ”În știință, graba este inadmisibilă. Ne dorim să scăpăm mai repede de COVID-19, dar riscăm să călcăm în străchini 16 apr. 18:00 Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic. P. 2 15 apr. 18:02 Andrei Muraviov: «Casa rusească – o denumire neoficială, dar care exprimă esența misiunii noastre» 13 apr. 18:04 Cu aere de victimă. Vor prelua oare moldovenii noua tendință americană? 12 apr. 18:27 Ce mi-i ajutorul tău? Din culisele COVID-ului 10 apr. 03:11 The Guardian, despre alegerile din Moldova ca referendum simbolic despre valorile familiale și liberalism 8 apr. 18:01 Revenirea la handmade 7 apr. 20:04 În Moldova începe lupta pentru un fotoliu la Curtea Constituțională 6 apr. 18:40 Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic. P. 1 5 apr. 18:28 Se pregătește o nouă crimă de rezonanță în Moldova sau ea deja a avut loc? 5 apr. 10:02 Care sînt avantajele învățării limbilor străine și care este legătură lor cu economia lumii moderne 3 apr. 10:01 100 zile de luptă pentru anticipate. P.2 2 apr. 18:01 100 zile de luptă pentru anticipate. P.1 31 mar. 18:00 Finalul istoriei despre 100 mln. euro “de la Băsescu” 31 mar. 08:05 Igor Dodon: ”Imediat după semnarea decretului, Maia Sandu m-a telefonat...” 30 mar. 18:36 Dosarul ВЕМ: «Jaful secolului» la peste șase ani de la pornirea anchetei 29 mar. 19:19 Alexandru Danci: "Pandemia este timpul încercărilor și un material uriaș pentru a face concluzii” 27 mar. 05:01 O moldoveancă a uimit cinematografia europeană cu un scurtmetraj care a scos la iveală fricile sale din copilărie
Unele variante ale SARS-CoV-2 sînt mai rezistente la anticorpii neutralizanţi (studiu)

Unele dintre noile variate ale SARS-CoV-2 au dovedit rezistenţă la efectul anticorpilor neutralizanţi în experimente de laborator, ceea poate avea implicaţii în elaborarea de vaccinuri şi terapii cu anticorpi împotriva COVID-19, potrivit unui studiu publicat joi de revista Nature Medicine, relatează EFE.
Anticorpii neutralizanţi - produşi de organism ca răspuns la infecţie sau de un vaccin - blochează capacitatea virusului de a pătrunde în celulele gazdă şi sînt importanţi pentru a ajuta la generarea imunităţii pe termen lung.
Totuşi, nu este încă clar dacă anticorpii împotriva SARS-CoV-2 pot neutraliza şi noile variante ale coronavirusului.
În acest studiul publicat de Nature Medicine, Michael Diamond şi Ali Ellebedy, de la Washington University School of Medicine (St. Louis, Missouri), şi Pei-Yong Shi, de la University of Texas Medical Branch (Galveston, Texas) au evaluat capacitatea anticorpilor de a neutraliza tulpinile recente de SARS-CoV-2, precum varianta din Marea Britanie (B.1.1.7).
A fost studiată şi capacitatea anticorpilor de a neutraliza virusuri sintetice create în laborator ce conţin proteina spike (S) precum varianta sud-africană (B.1.351) şi cea braziliană, precum şi noua variantă Washington (Wash SA-B.1.351).
Pentru acest studiu, autorii au recoltat anticorpi monoclonali şi plasmă (ce conţine anticorpi neutralizanţi de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 şi de la persoane cărora li s-a administrat vaccinul de la Pfizer-BioNTech, iar apoi au verificat capacitatea lor de neutralizare în faţa variantelor naturale de SARS-CoV-2 şi a variantelor sintetice create în laborator.
Majoritatea testelor au arătat "o activitate inhibitoare redusă" împotriva virusului cu proteina spike sau altor mutaţii ale SARS-CoV-2 la poziţia E484K (prezentă şi la tulpina britanică B.1.351), fapt ce demonstrează că anticorpii neutralizanţi actuali "pot avea o eficienţă mai scăzută" asupra variantei sud-africane sau celei britanice.
Aceste rezultate poate avea implicaţii terapeutice, avînd în vedere că plasma imună a persoanelor infectate la începutul pandemiei ar putea să nu protejeze pacienţii infectaţi cu unele dintre noile tulpini. Autorii au precizat însă că trebuie coroborate cazurile mai multor pacienţi pentru a putea sprijini aceste rezultate.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheieCovid-19
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Aplicaţii
- 15:28 Alexandr Stoianoglo s-a adresat la Curtea Supremă de Justiție
- 15:19 Cifră record în cazul sechestrelor, aplicate în acest an de ARBI
- 15:12 A fost dat startul lucrărilor de construcție a Parcului Fotovoltaic din Criuleni
- 15:06 Un autovehicul s-a răsturnat în urma unui accident în capitală
- 15:00 Roger Federer, tot mai aproape de ieșirea din top 10 mondial
- 14:55 În Moldova situația cu privire la defrișări este catastrofală. Opinie
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul