Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Un medic cosmetolog a numit trei pericole ale spălării cu apă fierbinte

28 sep. 2022,, 02:30   Sănătate
1491 0

Spălarea zilnică poate fi dăunătoare pentru pielea feței și a mîinilor dacă va fi folosită apă prea fierbinte.

Dermato-venerologul, dermato-cosmetologul, fizioterapeutul Elena Lomanova a numit trei pericole ale folosirii apei calde.

- Spălarea cu apă fierbinte este periculoasă pentru pielea feței și a mîinilor. Dacă pacienții suferă de iritații, dermatită, apa caldă le va agrava. Pot apărea arsuri la persoanele cu pieleq sensibilă, predispuse la inflamație. De la apa fierbinte poate apărea roșeață, dacă persoana are dermatită de contact sau inflamație. Astfel de personae trebuie să se spele cu apă rece sau caldă, de aproximativ 35 de grade Celsius", a spus expertul.

Potrivit interlocutoarei, al doilea pericol este că apa caldă duce la îmbătrînirea rapidă a pielii, deoarece scade nivelul de hidratare profundă a pielii.

Al treilea motiv este că spălarea cu apă fierbinte contribuie la inflamația secundară, dacă persoană are predispoziție la erupții cutanate.


”Apa fierbinte spală de pe piele întregul strat lipidic. Dermatologii recomandă spălarea cu burete nu mai des de o dată pe săptămînă, cu scruburi - nu mai mult de 10 zile. Puteți deteriora pielea, iar acest lucru afectează imunitatea pielii. Trebuie să vă spălați fața în fiecare zi, alegeți produse moi care nu provoacă iritații. Femeile trebuie obligatoriu să se demachieze”, a rezumat Lomanova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий