COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2953
Puterea stiri: 6778
Coronavirus stiri: 7597

Un medic a numit persoanele cărora le este contraindicată ceapa

12 sep. 04:00   Sănătate
1939 1

Ceapa trebuie consumată cu prudență de persoanele cu sindromul intestinului iritabil, gastrită sau arsuri la stomac, relatează Radio Sputnik.

Această legumă este bogată în vitamine, minerale, fibre și fitomateriale. Anume compoziția chimică unică a cepei îi conferă proprietăți de vindecare, inclusiv capacitatea de a suprima procesele inflamatorii din organism, transmite ren.tv

"Ea conține vitamine și minerale, de exemplu, vitamina C, vitaminele din grupa B, precum și fibre, o mulțime de fitomateriale, inclusiv flavonoide, care acționează ca antioxidanți - reduc, suprimă procesele inflamatorii din organism. Acestea pot fi boli cardiovasculare, oncologice, diabet. Ceapa are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului imunitar", a declarat Natalia Nefedova, medic dietolog, nutriționist, membru al Asociației nutriționiștilor din Canada.

Medicul a sfătuit consumarea cepei în mod regulat pentru profilaxie. Cu toate acestea, unele persoane nu tolerează ceapa.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽