X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un medic a evaluat riscurile păstrării îndelungate a crupelor de hrișcă

5 oct. 2022,, 04:30   Sănătate
2118 0

Termenul de valabilitate al crupelor de hrișcă este de 24 de luni, însă utilizarea lor după această perioadă poate fi periculoasă. Despre acest lucru a spus medicul nutriționist, doctorul în științe medicale, Margarita Koroleva, într-un interviu pentru "Moscova 24" și a avertizat, evaluînd posibilele riscuri.

Potrivit expertei, în urma depozitării îndelungate, cerealele încep să se oxideze datorită grăsimilor prezente în componența sa. "Dacă o persoană mănâncă în mod regulat un produs expirat cu grăsimi oxidate în compoziție, în organismul său pot începe procese inflamatorii. Persoana poate obține un proces suplimentar de oxidare a lipidelor membranelor celulare. Acest lucru poate provoca atît probleme cardiovasculare, cît și alte probleme în organism", a explicat Koroleva.

De asemenea, hrișca, poate să se oxideze datorită depozitării într-un loc cald și luminos. În plus, cu timpul în cereale pot apărea ciuperci, mucegai sau gîndaci. Acest lucru se întîmplă din cauza încălcării regulilor de depozitare, umidității și diferenței de temperatură, a remarcat specialistul. Nutriționista a recomandat păstrarea hriștii într-un loc răcoros la o temperatură de pînă la 10 grade pentru a-i menține valoarea nutritivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?