COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Un colorant va fi interzis în UE. În ce alimente era folosit

17 oct. 04:00   Sănătate
1763 0

Un colorant folosit la guma de mestecat, produse de patiserie, suplimente alimentare, supe și bulion va fi interzis în UE începînd din 2021. Este vorba despre dioxidul de titan, transmite Mediafax.

Statele membre au aprobat vineri propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începînd din 2022.

Dioxidul de titan are rol de colorant în mai multe produse precum guma de mestecat, diverse produse de patiserie, suplimente alimentare, supe și bulionuri.

„Siguranța alimentelor noastre și sănătatea consumatorilor noștri nu sînt negociabile. În prezent, acționăm decisiv împreună cu statele membre, pe baza unor date științifice solide, pentru a elimina un risc legat de o substanță chimică utilizată în alimente.”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Potrivit Comisiei Europene, „propunerea se bazează pe un aviz științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, care a concluzionat nu mai poate fi considerat sigur atunci cînd este utilizat ca aditiv alimentar, în special din cauza faptului că nu pot fi excluse preocupările legate de genotoxicitate”.


Textul va intra în vigoare la începutul anului 2022, cu excepția cazului în care Consiliul sau Parlamentul European vor adopta o obiecție. Ulterior, va fi o perioadă de eliminare treptată de șase luni, după care se va aplica o interdicție totală de utilizare în produsele alimentare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X