Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Uleiul de avocado.De ce trebuie să-l adaugi în mîncare?

23 mar. 20:30   Sănătate
916 0

Grăsimile sînt la fel de esențiale pentru organism ca proteinele sau carbohidrații, iar refuzul acestora te pot duce la probleme grave de sănătate. Grăsimile pot fi dăunătoare (saturate) și sănătoase (nesaturate).

Grăsimile sănătoase sînt cele care se găsesc în nuci, semințe, pește gras și uleiuri vegetale precum măsline, semințe de in, semințe de dovleac și ulei de avocado.

Astăzi vei afla beneficiile uleiului de avocado:

Uleiul de avocado nu este cel mai popular ulei vegetal, dar, este unul dintre cele mai sănătoase. Pentru producția sa, se utilizează pulpă de avocado copt, care a fost curățat anterior. Uleiul păstrează absolut toate proprietățile benefice ale fructelor proaspete. Deci, pentru ce este bun uleiul de avocado?

Avocado a primit în mod meritat titlul de superaliment – aproape niciun alt fruct nu se poate lăuda cu un set atît de impresionant de nutrienți.
Uleiul de avocado conține vitaminele: A, C și E – antioxidanți naturali puternici responsabili de frumusețea și tinerețea atît a pielii, cît și a întregului corp. În plus, abundența acizilor grași nesaturați din uleiul de avocado ajută organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, care sînt esențiale pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor corpului, de la nivelul aparatului locomotor pînă la sistemul nervos.


În ciuda tuturor beneficiilor sale, uleiul este o grăsime și are întotdeauna un conținut ridicat de calorii, îți poți condimenta în siguranță salatele preferate cu ulei de avocado sau îl poți folosi la gătit, dar nu exagera.

Consumul de grăsime prea mare, chiar dacă este sănătos, nu numai că duce la creșterea în greutate, dar poate duce și la multe alte probleme de sănătate.

29
4
1
8
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?