Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Top 10 alimente periculoase, care le consumăm zilnic

27 feb. 2023,, 01:30   Sănătate
1931 0

Este una din cele mai nocive substanțe pe care le găsim în mîncarea din comerț. Iar asta pentru că este un substituent mult mai ieftin al zahrăului, iar comercianîii nu ezită să-l folosească din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase.

Siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decît zahărul, așa că este folosit in cantitati foarte mari de catre industria alimentara. Problema este ca numeroase studii au confirmat ca provoaca obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, cancer si afecteaza memoria si capacitatea de invatare.

Pentru ca sunt foarte multi bani in joc si producatorii siropului de porumb bogat in fructoza castiga enorm de pe urma lui, acestia i-au schimbat denumirea din “bogat in fructoza” in “zahar de porumb”, termen pe care il vei vedea mai des pe etichetesi care pare mai “sigur” in ochii consumatorilor.

Trueactivist.com a facut lista alimentelor care contin cantitati periculoase de sirop de porumb bogat in fructoza:

  • Iaurturile
  • Produsele de panificatie
  • Pizza congelata
  • Batoanele de cereale
  • Cocktailurile de arahide
  • Dressingurile de salata
  • Fructele la conserva
  • Apa tonica
  • Ketchup
  • Conservele

Lista poate sa continue. Desi ideal ar fi sa nu le consumi deloc, incearca macar sa le limitezi consumul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?