Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Terapie prin călătorie. Vacanțele, tratament pentru demență și depresie?

29 iun. 2022,, 03:00  
1429 0

O nouă lucrare interdisciplinară de la Universitatea Edith Cowan (ECU) propune să schimbăm modul în care privim turismul, văzîndu-l nu doar ca pe o experiență de recreere, ci ca pe o industrie care poate oferi beneficii reale pentru sănătate.

Colaborarea dintre Centrul pentru Sănătate de Precizie și Școala de Afaceri și Drept din cadrul ECU a constatat că multe aspecte ale vacanțelor ar putea avea un impact pozitiv asupra celor care au probleme sau afecțiuni de sănătate mintală.

Cercetătorul principal, Dr. Jun Wen, a declarat că echipa diversă de experți în turism, sănătate publică și marketing a investigat modul în care turismul ar putea aduce beneficii celor care trăiesc cu demență.

„Experții medicali pot recomanda tratamente pentru demență, cum ar fi terapia prin muzică, exercițiile fizice, stimularea cognitivă, terapia de rememorare, stimularea senzorială și adaptări ale orelor de masă și ale mediului în care trăiește un pacient”, a declarat Dr. Wen.

Vacanță sau tratament?


„Toate acestea se regăsesc adesea și atunci cînd se află în vacanță. Această cercetare este printre primele care discută conceptual modul în care aceste experiențe turistice ar putea funcționa ca intervenții pentru demență.”

Dr. Wen a spus că natura variată a turismului a însemnat că există multe oportunități de a încorpora tratamente pentru afecțiuni precum demența.

„Exercițiile fizice au fost legate de bunăstarea mintală, iar călătoriile implică adesea o activitate fizică sporită, cum ar fi mai multe plimbări”, a spus Dr. Wen. „Mesele sînt adesea diferite în vacanță: de obicei, sînt mai multe evenimente sociale și s-a constatat că mesele în stil familial influențează pozitiv comportamentul alimentar al pacienților cu demență. Toate aceste elemente se îmbină pentru a reprezenta o experiență turistică holistică, ceea ce face ușor de înțeles cum pacienții cu demență pot beneficia de turism ca intervenție.”

Dr. Wen a declarat că impactul COVID-19 asupra călătoriilor din ultimii ani a ridicat întrebări cu privire la valoarea turismului dincolo de stilul de viață și factorii economici.

Vacanța, una dintre intervențiile medicale pentru boli precum demența sau depresia?

„S-a constatat că turismul stimulează bunăstarea fizică și psihologică”, a spus el, scrie EurekAlert. „Așadar, după COVID, este un moment bun pentru a identifica locul turismului în sănătatea publică – și nu doar pentru turiștii sănătoși, ci și pentru grupurile vulnerabile.”

Dr. Wen a spus că speră că o nouă linie de cercetare ar putea începe să examineze modul în care turismul poate îmbunătăți viața persoanelor cu diverse afecțiuni.

„Încercăm să facem ceva nou în ceea ce privește legătura dintre turism și știința sănătății”, a spus el. „Va trebui să existe mai multe cercetări empirice și dovezi pentru a vedea dacă turismul poate deveni una dintre intervențiile medicale pentru diferite boli, cum ar fi demența sau depresia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?