Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Terapia cu lumină verde, remediu pentru migrene

25 iun. 02:30   Sănătate
1192

Migrenele nu sînt deloc plăcute sau ușoare și, de cele mai multe ori ne putem confrunta cu sensibilitate la lumină, alături de alte simptome inconfortabile, dar există cercetări care sugerează că anumite forme de terapie cu lumină ar putea ajuta în ameliorarea durerilor.

Mai exact, este vorba de terapia cu lumină verde, iar conceptul este foarte simplu: pacienții sînt expuși luminii verzi sub diferite forme: un bec sau o lampă, pentru a reduce simptomele produse de migrenă, transmite Noi.md cu referire la csid.ro.

Ce este migrena?

Migrenele diferă de la o persoană la alta, dar de cele mai multe ori, acestea vin la pachet cu dureri severe, în special doar pe o anumită parte a capului, informează Clinica Mayo. Durerea poate persista ore sau chiar zile și poate fi acompaniată de simptome precum stări de greață, vărsături, sensibilitate la lumină și sunete sau pierderea temporară a vederii.

În ciuda acestei afecțiuni, persoanele care se confruntă cu migrene caută tratamente care să funcționeze. În cazul unora, schimbările stilului de viață precum sportul și dieta, pot fi eficiente, în timp ce pentru alții îmbunătățirea simptomelor se face cu ajutorul tratamentului medicamentos. Alții în schimb apelează la injectările cu Botox.


Deși sensibilitatea la lumină este un simptom comun. folosirea luminii verzi poate fi extrem de eficientă, iar experții spun că știința din spatele acestei abordări poate avea efecte promițătoare.

Cum funcționează terapia cu lumină verde pentru migrene?

Terapia cu lumină verde ajută la calmarea creierului. Specialiștii au măsurat magnitudinea semnalelor electrice generate de retină și corexul creierului în rîndul persoanelor care suferă de migrene, folosind diferite lumini colorate. În urma unei cercetări s-a descoperit că lumina albastră și lumina roșie creează semnale de mari dimensiuni atît pe retină, cît și cortex, în timp ce lumina verde generează semnale mai mici.

Răspunsul creierului la stimulul vizual în cazul luminii verzi este mai mic decît față de alte culori folosite. Atunci cînd creierul este mai puțin activ, acesta devine mai calm, iar astfel migrena se poate ameliora. S-a descoperit că lumina verde duce la activarea limitată a anumitor regiuni ale creierului implicate în apariția migrenelor comparativ cu lumina roșie sau albastră.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав