X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sucul de lămîie și lumina solară contribuie la dezinfectarea apei potabile

29 oct. 2022,, 23:30   Sănătate
758 0

Oamenii de știință americani au reușit să dezinfecteze apa cu ajutorul luminii soarelui și sucului de lămîie, la fel de bine ca la fierbere.

Profesorul Kellogg Schwab și colegii săi de la Școala de Sănătate Publică Bloomberg a publicat un studiu în numarul din aprilie al American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Dezinfectarea apei folosind lumina soarelui este una dintre cele mai răspîndite modalităţi de a obţine apă potabilă în regiunile cu venituri mici. Aplicarea acestei metodologii recomandate de către UNICEF, poate reduce semnificativ incidența de diaree. La utilizarea acesteia ar trebui să fie umplută o sticlă de plastic cu unul sau doi litri de apă, iar apoi expusă la soare timp de cel puţin şase ore. Pe timp noros timpul creşte la 48 de ore.

"Studiile anterioare au arătat că jumătate din paturile de spital sînt ocupate de persoane cu boli legate de apa potabilă necalitativă. Dezinfectarea apei cu lumina soarelui, combinată cu suc de lămîie (30 de mililitri de suc la 2 litri de apă), reduce conţinutul bacteriei E. coli, în doar 30 de minute. Acelaşi rezultat poate fi obținut prin fierbere", - a spus Schwab.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?