Sucul de afine previne tulburările de memorie

21 sep. 03:30   Sănătate
1029 0

Consumul zilnic a 0,5 litri de suc de afine poate preveni tulburările de memorie. Potrivit oamenilor de ştiinţă, sucul ajută la restabilirea amintirilor, chiar şi după ce memoria a început să cedeze.

Experiențele efectuate de către specialiştii de la Universitatea din Cincinnati (SUA) au arătat că după 12 săptămîni de "terapie cu afine" pensionarii cu 40% mai bine făceau faţă testelor de memorie. Trei luni mai tîrziu, testele au fost repetate, iar rezultatele celor testați au fost cu 33% mai bune decît a celor care au băut suc de struguri.

Oamenii de știință cred că efectele benefice se datorează antioxidanților naturali - antocianine (acestea dau culoarea albastră afinelor). Studiile anterioare au demonstrat ca afinele îmbunătățesc concentrarea și ajută în lupta cu o varietate de boli, de la problemele cardiace la cancer. De exemplu, savanții de la Universitatea din Michigan au descoperit că afinele protejează împotriva problemelor cu vasele sanguine, diabetul zaharat deoarece previne depunerile de grăsime în zona abdominală, reduce colesterolul şi nivelul de zahăr din sînge.

Doi ani în urmă, o experiență reaizată pe şobolani şi şoareci a arătat că antocianinii încetinesc semnificativ creșterea coloniilor de celule canceroase. Experiențele au arătat, de asemenea că, în unele cazuri, nu numai se încetinește creșterea tumorilor maligne, dar, de asemenea, mor pînă la 20% din celulele canceroase.

Acum, însă, a devenit clar că sucul de afine - de asemenea, este un mijloc excelent şi ieftin pentru a tonifica memoria.

6
2
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?