X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Studiu: Copiii care consumă în mod constant băuturi acidulate sînt mai agresivi

20 aug. 23:00   Sănătate
829 0

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York sugerează că băuturile acidulate îi fac pe copii de cinci ori mai agresivi.

Cercetarile au arătat ca baietii si fetele care consumă zilnic cîte patru sucuri carbogazoase se implică mai repede în conflicte violente, distrug lucrurile altor copii și atacă fizic oamenii, față de copiii care consumă alte băuturi, relatează rosbalt.ru cu referire la Journal of Pediatrics.

De asemenea, băuturile cu un conținut ridicat de zahăr sînt asociate cu stări de indispoziție și dificultăți de concentrare. Cercetătorii americani sugerează că limitarea numărului de băuturi de tip cola, limonade acidulate și alte sucuri îmbunătățește comportamentul copiilor.

Cercetatorii spun, că este cît se poate de clar că atitudinea copiilor este influențată de conținutul de cafeină al acestor băuturi, care perturbă somnul și crește anxietatea.

Anterior, oamenii de știință au demonstrat, de asemenea, că dependența de băuturile răcoritoare poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea de boli cardiovasculare, cancer, cancer pancreatic, diabet, pietre la rinichi.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав