Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Studiu: 1 din 20 de tineri sînt dependenți de jocurile video

10 iun. 02:30   Sănătate
775

Jocurile pe internet produc dependență. Unul din 20 de studenți manifestă tulburări emoționale pentru că se joacă prea mult. Asta arată cel mai recent studiu al Universității Stanford.

Cercetătorii de la Stanford au facut acest studiu pe 3.000 de studenți din cadrul aceleași Universități. Ei avut interviuri de cîte 75 de minute cu fiecare student care folosea un dispozitiv electronic cel puțin 15 ore pe săptămînă și a manifestat cel puțin cinci modificări în comportament la cursuri.

O parte din ei au spus că se refugiază în mediul online pentru a evita anumite probleme sau îngjorări din viața de zi cu zi.

Din anul 2013 Asociația Americană de Psihiatrie a hotărît să includă tulburarea determinată de jocurile pe internet ca diagnostic oficial în manualul de diagnostic.

Lipsa de atenție sau concentrare dar și oboseala constantă sînt printre manisttări pe care le poți observa la persoanele care petrec prea mult timp online.


Nopțile pierdute ii fac pe cei dependenți să sară peste cursuri sau să nu mai ajungă la muncă și să reducă interacțiunea cu oamenii.

Expunerea îndelungată în mediul online îi face mai depresivi, mai introvertiți, iar în cazuri extreme poate duce și la tendințe suicidale.

Pe de altă parte, specialiștii spun că nu trebuie să generalizăm. Nu toți cei care petrec mai multe ore online trebuie considerați dependenți.

Jocurile video sînt și o bună modalitate de socializare, de a învăța o limbă străina sau de a crește creativitatea. Datorită sarcinilor multiple care care un jucător le are de îndeplinit, studenții își dezvoltă abilitățile de coordonare și atenția distributivă.

Nu în utimul rînd, jocurile video pot fi o sursă bună de venit pe perioada studenției.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав