Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Stomatologii recomandă răchițele pentru tratarea dinților

31 oct. 2022,, 02:00   Sănătate
2351 1

Stomatologii americani au început să trateze pacienţii cu răchițele și planifică să extindă această practică. Oamenii de știință de la Universitatea din Rochester au descoperit că, datorită acţiunii bactericide a sucului de răchițele şansa de a avea carii se reduce. Oamenii de știință compară sucul de răchițele cu „teflonul pentru dinţi”.

Ei susţin că componentele sucului de răchițele blochează accesul bacteriilor la smalțul dinților. Acest lucru a fost confirmat prin experiențe cu Streptococcus mutans microb, care este considerat una dintre principalele cauze ale cariilor. Însă dentiștii nu recomandă consumarea sucului în forma în care este vîndut în magazine, deoarece zahărul care-l conține descompunîndu-se contribuie la apariția cariilor dentare.

Răchițelele conțin o cantitate mare de antioxidanţi, care protejează celulele de daunele provocate de moleculele instabile, numite radicali liberi.

Consumul regulat de răchițele ucide bacteriile Helicobacter pylori din tractul digestiv, care pot declanşa ulcer sau chiar cancer de stomac. Studiile preliminare au arătat că o doză zilnică de suc de răchițele reduce nivelul de „colesterol rău” în sînge și creşte „colesterolul bun” de mare densitate. Răchițelele pot încetini dezvoltarea sau chiar împiedica apariţia cancerului.

Nu face să fierbeți răchițelele sau să le încălziți la o temperatură mai mare de 60 de grade – astfel ele din miraculoase se transformă în simple fructe congelate. Şi, în general, consumul de răchițele ar trebui să fie moderat – consumul excesiv poate duce la eliminarea unor minerale necesare din dinți. Cu toate acestea, dacă consumați răchițele în mod rezonabil aceasta sporește sănătatea dinților cu 80% .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?