Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Sportul ajută la tratamentul sindromului de oboseală cronică

25 feb. 21:30   Sănătate
979 0

Sindromul oboselii cronice a primit recent statutul de maladie, care este caracterizată ca o stare îndelungată de oboseală mintală şi fizică. Simptomele sindromului oboselii cronice sînt concentraţia scăzută, tulburări de memorie şi de somn, oboseală constantă, imunitate scăzută şi chiar dureri articulare şi musculare.

Astăzi în lume 17 milioane de oameni sînt diagnosticaţi cu sindromul oboselii cronice. În ciuda simplităţii aparente a maladiei, medicii încă nu pot determina cu exactitate cauza acesteia şi găsi metode eficiente de tratament.

Pînă în prezent, singurul tratament a fost considerat micul exerciţiu fizic în combinaţie cu reglare psihologică, însă aceste metode nu au fost suficient de eficace.

Cercetătorii britanici de la Kings College din Londra au efectuat un studiu cu participarea a mai mult de 600 de voluntari care suferă de sindromul oboselii cronice. Rezultatele au arătat că vă pot salva de la sindromul oboselii cronice activităţile fizice mărite, inclusiv sportul. Participanţii la testare, care conform sfatului medicilor s-au implicat în sport cu sarcinile constant mai mari, au depăşit boala mult mai rapid şi mai eficient, decît cei, care s-au comportat pasiv şi au încercat să se odihnească mai mult.

Oamenii de ştiinţă continuă investigaţiile lor pentru a confirma rezultatele şi a elabora metode eficiente de tratament a sindromului oboselii cronice.

6
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?