X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Spitalul „Sfînta Treime” dispune de un aparat performant de ultrasonografie cardiacă

9 dec. 2021,, 16:30   Sănătate
2492 0

Potrivit unui comunicat de presă al CNAM, în urma participării în acest an la concursul de proiecte investiționale, spitalul a achiziţionat ultrasonograful digital cardiovascular în cadrul proiectului „Reducerea letalității prin tromboembolii cauzate de COVID-19 prin creșterea capacității de diagnosticare precoce (ecocardiografie)”, transmite noi.md cu referire la goodnews.md.

Aparatul a costat 2 milioane 202 mii de lei, dintre care 1 milion 500 de mii au fost alocați din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM, iar 702 mii de lei reprezintă contribuția spitalului.

Datorită tehnologiei inovatoare de diagnosticare cu ultrasunet, aparatul permite depistarea precoce a bolilor de inimă, efectuarea întregului spectru de investigaţii de ordin vascular şi cardiac.

Dispozitivul se află în Secția reanimare și terapie intensivă COVID, unde activează doi medici specialiști. De la finele lunii octombrie 2021, din momentul instalării și dării în exploatare, la acest aparat au fost efectuate aproximativ 60 de investigații.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий