Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Sfîrșitul pandemiei Covid-19 este aproape, potrivit directorului OMS

16 sep. 01:00   Sănătate
1078 0

Lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei Covid-19, a declarat, pe 14 septembrie, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, îndemnînd țările să-și continue eforturile împotriva virusului care a ucis peste șase milioane de oameni.

„Nu am ajuns încă acolo. Dar se vede sfîrșitul", a declarat directorul general al OMS, într-o conferinţă de presă virtuală.

Aceasta a fost cea mai optimistă declarație venită din partea agenției ONU, de la începutul pandemiei pînă acum.

Virusul, care a apărut în China la sfîrșitul anului 2019, a ucis aproape 6,5 milioane de oameni și a infectat 606 de milioane, tulburînd economia la nivel global și copleșind sistemele de sănătate, transmite adevărul.ro.

În accepția șefului OMS, lansarea vaccinurilor și a tratamentelor au ajutat la stoparea gravității bolii. Numărul de decese provocate de COVID-19 săptămîna trecută a fost cel mai scăzut din martie 2020.


Cu toate acestea, țările trebuie să analizeze cu atenție politicile lor și să le consolideze pentru COVID-19 și a viitorilor viruși care ar putea apărea, a spus Tedros. Totodată, acesta a solicitat vaccinarea a 100% din populația aflată în grupurile de risc și continuarea testărilor.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав