X 
Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 299
Eurovision stiri: 417

Secretul clementinelor

6 noi. 2022,, 00:00   Sănătate
4045 0

Clementinele nu sînt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct, transmite realitatea.net.

Sînt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sînt formate din 86% apă, sînt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sînt foarte utile în digestie, avînd un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sînge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sînt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele sînt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Clément Rodier, în 1900.


Aceste fructe nu conţin sîmburi, deci ele nu se pot înmulţi decît prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decît mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sînt mai dulci şi mai zemoase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий