AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 889
Criza energetică stiri: 713

Riscurile la care se expun personalele care iau paracetamol sau aspirină solubile

28 noi. 2021,, 02:03   Sănătate
1929 0

Personalele care obişnuiesc să îşi trateze durerile cu analgezice solubile prezintă un risc crescut să sufere de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau de deces prematur, deoarece aceste tratamente au un conţinut ridicat de sare, transmite gandul.info

Un studiu recent, publicat de Daily Mail, arată că pacienţii care iau aspirină, paracetamol, ibuprofen sub formă dizolvabilă prezintă un risc cu 22% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral şi sînt expuse unui risc de şapte ori mai mare de a avea tensiune arterială ridicată. Datele cercetării mai arată că aceste persoane sînt expuse şi unui risc cu 28% mai mare de a muri timpuriu.

Datele obţinute în laborator au arătat că doza zilnică de analgezice recomandată în cazul durerilor conţine de 50 de ori mai multă sare decît doza zilnică recomandată la acest condiment.

Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra le recomanda persoanelor care obişnuiesc să se trateze cu analgezice ar trebui să evite medicamentele solubile.

Daily Mail scrie că majoritatea persoanelor obişnuiesc să evite pastilele clasice, deoarece întîmpină probleme la înghiţire, iar varianta solubilă este mult mai comodă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав