X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Produsele care grăbesc însănătoșirea de coronavirus

3 oct. 2022,, 01:00   Sănătate
2904 0

În dieta persoanelor care se tratează de coronavirus ar trebui incluse alimente bogate în zinc, a spus dietologul-nutriționist Lera Lavski.

Zincul este necesar pentru formarea imunității celulelor T. Medicii au inclus acest oligoelement în protocoalele tratamentului COVID-19, deoarece el accelerează recuperarea pacienților. Lavski a reamintit că zincul se găsește în produsele de origine animală, de aceea meniul persoanei infectate ar trebui să includă carne, ficat, pește și fructe de mare (stridii, crustacee și hering).

Dintre produsele alimentare vegetale trebuie consumat orezul brun, spanacul, ovăzul, germenii de grîu. În plus, sînt utili morcovii, mazărea, ceapa și aproape toate nucile, transmite Noi.md.

Nutriționistul a numit o metodă prin care deficitul de zinc din organism poate fi detectat fără teste. În acest caz, aproape întotdeauna persoana are o erupție pe piele. "Piele uscată sau inflamație, ulcere, dermatită. Psoriazis, vindecarea îndelungată a rănilor", a enumerat Lavski semnele lipsei acestui oligoelement.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?