Zincul este necesar pentru formarea imunității celulelor T. Medicii au inclus acest oligoelement în protocoalele tratamentului COVID-19, deoarece el accelerează recuperarea pacienților. Lavski a reamintit că zincul se găsește în produsele de origine animală, de aceea meniul persoanei infectate ar trebui să includă carne, ficat, pește și fructe de mare (stridii, crustacee și hering).
Dintre produsele alimentare vegetale trebuie consumat orezul brun, spanacul, ovăzul, germenii de grîu. În plus, sînt utili morcovii, mazărea, ceapa și aproape toate nucile, transmite Noi.md.Nutriționistul a numit o metodă prin care deficitul de zinc din organism poate fi detectat fără teste. În acest caz, aproape întotdeauna persoana are o erupție pe piele. "Piele uscată sau inflamație, ulcere, dermatită. Psoriazis, vindecarea îndelungată a rănilor", a enumerat Lavski semnele lipsei acestui oligoelement.
Adăuga comentariu