X 
Criza energetică stiri: 1521
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3382

Plimbatul cîinelui este mai benefic decît participarea la jocurile sportive

25 sep. 20:30   Sănătate
1076 0

Un nou studiu realizat de Universitatea din Michigan, susţine că proprietarii cîinilor care merg regulat la plimbare cu ei, cu 34% mai bine reuşesc testele de activitate fizică.

Cercetătorul Matthew Reeves consideră că mersul pe jos este pentru oameni forma cea mai accesibilă de activitate fizică, de aceea cercetătorii au vrut să ştie dacă este posibil de a înlocui plimbarea cu cîinele cu o altă activitate fizică.

În cadrul studiului, Reeves şi echipa sa au constatat că mersul pe jos cu cîinele influențează activitatea fizică a proprietarilor de cîini, în general. Studiul a constatat că persoanele care merg la plimbare cu cîinii lor, merg aproximativ cu o oră pe săptămână mai mult, decît oamenii, care se plimbă fără un cîine.

Cercetătorii au analizat activitatea fizică a persoanei în timpul participării la activităţi sportive, activităţi recreative, cum ar fi mersul pe jos, dansul şi grădinăritul. Pentru un impact sensibil al acestor activități asupra sănătăţii, sunt necesare cel puţin 150 de minute pe săptămînă de astfel de activităţi.

S-a constatat că proprietarii cîinilor obţin rezultate mai bune prin plimbări în comun, precum şi resimt un efect pozitiv asupra calităţii vieţii lor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав