COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3019

Plimbatul cîinelui este mai benefic decît participarea la jocurile sportive

25 sep. 23:30   Sănătate
940 0

Un nou studiu realizat de Universitatea din Michigan, susţine că proprietarii cîinilor care merg regulat la plimbare cu ei, cu 34% mai bine reuşesc testele de activitate fizică.

Cercetătorul Matthew Reeves consideră că mersul pe jos este pentru oameni forma cea mai accesibilă de activitate fizică, de aceea cercetătorii au vrut să ştie dacă este posibil de a înlocui plimbarea cu cîinele cu o altă activitate fizică.

În cadrul studiului, Reeves şi echipa sa au constatat că mersul pe jos cu cîinele influențează activitatea fizică a proprietarilor de cîini, în general. Studiul a constatat că persoanele care merg la plimbare cu cîinii lor, merg aproximativ cu o oră pe săptămână mai mult, decît oamenii, care se plimbă fără un cîine.

Cercetătorii au analizat activitatea fizică a persoanei în timpul participării la activităţi sportive, activităţi recreative, cum ar fi mersul pe jos, dansul şi grădinăritul. Pentru un impact sensibil al acestor activități asupra sănătăţii, sunt necesare cel puţin 150 de minute pe săptămînă de astfel de activităţi.

S-a constatat că proprietarii cîinilor obţin rezultate mai bune prin plimbări în comun, precum şi resimt un efect pozitiv asupra calităţii vieţii lor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X