Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Planta longevivității

18 dec. 2022,, 02:30   Sănătate
2666 0

Cimbrul este apreciat din cele mai vechi timpuri. Cu cimbru erau tratate bolile de stomac, intestinale, rinichii, articulaţiile. Inhalarea fracţiunilor volatile ale uleiurilor esenţiale ajută la prevenirea cancerului, aterosclerozei, cardiopatiei ischemice, încetinește procesul de îmbătrînire. Uleiurile esențiale de cimbru stimulează întregul sistem nervos, creînd condiţii pentru creativitate, ingeniozitate. Într-un cuvînt, cimbrul este iarba longevivității, scrie moldovenii.md.

În calitate de conservant natural şi aromatizator, cimbrul nu numai că ajută la conservarea produselor alimentare, dar îmbunătăţeşte, de asemenea, proprietăţile lor utile. Se adaugă la supele de legume, sosuri, varză acră, la conservarea castraveţilor şi roşiilor, în kvas și bere. În mîncarea caldă cimbrul se adaugă cu zece minute înainte de sfîrşitul preparării: o linguriță la litru de lichid. Frunzele tinere, mugurii şi rădăcinile sînt folosite în salate și proaspete.

Perfuzie se prepară prin turnarea într-un termos cu două linguri de fructe de cimbru a 200 ml de apă clocotită, se lasă peste noapte şi se bea pe parcursul zilei în caz de gastrită, colecistită, inflamaţii ale aparatului respirator.

Cimbrul intră în componența ceaiurilor delicioase, gastrice, laxative, sedative utilizîndu-se seminţele mărunțite.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?