X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Pesimiştii sînt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult decît optimiştii

5 dec. 2020,, 03:30  
5558 0

Persoanele în vîrstă şi pesimiste în ceea ce priveşte perspectivele lor de viitor trăiesc mai mulţi ani decît cele optimiste. În plus, pesimiştii au şi o sănătate mai bună decît a optimiştilor, arată un studiu prezentat de AFP, transmite antena3.ro

"Persoanele în vîrstă care se aşteaptă la un grad de satisfacţie scăzut referitor la situaţia lor personală din viitor trăiesc în mod evident mai mult şi au o sănătate mai bună decît persoanele în vîrstă care îşi imaginează viitorul în roz", se arată într-un comunicat emis de Institutul economic german DIW.

Cercetătorii de la Universitatea Friedrich-Alexander din Nuremberg s-au bazat pe datele furnizat de Panelul socio-economic german, un studiu multidisciplinar de vastă amploare, realizat pe 30.000 de persoane, începînd din anul 1984.

Oamenii de ştiinţă au studiat răspunsurile oferite în fiecare an, între 1993 şi 2003, de voluntari în legătură cu starea lor de satisfacţie actuală şi cu estimările lor pentru următorii cinci ani. Cercetătorii au verificat apoi dacă acele aşteptări ale voluntarilor au fost realizate sau nu.

Savanţii germani au constatat că 43% dintre voluntarii cei mai în vîrstă erau prea pesimişti, 25% dintre ei au avut dreptate, iar 32% dintre ei au fost prea optimişti.


În mod surprinzător, studiul a reliefat faptul că în grupul persoanelor prea optimiste riscul de degradare a capacităţilor fizice era cel mai mare, iar riscul de deces era cu 10% mai mare.

"Este probabil că faptul de a fi mai pesimist în privinţa viitorului îi face pe oamenii în vîrstă să aibă mai multă grijă de sănătatea lor şi să se arate mai prudenţi în faţa pericolelor", a precizat Frieder Lang, directorul Institutului de Fiziologie Gerontologică din cadrul Universităţii Nuremberg.

Autorii studiului mai arată că, odată cu avansarea în vîrstă, oamenii devin mai pesimişti. În mod paradoxal, cu cît avem venituri mai mari şi o sănătate bună, cu atît sîntem mai pesimişti, pentru că potenţialul de ameliorare este fără îndoială în acest caz foarte mic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?