X 

Otrava din pahar pe care toţi o consumăm

23 sep. 20:00   Sănătate
2606 0

Un farmacist cunoscut pe numele de Niraj a explicat, pentru un site britanic ce se întîmplă în momentul în care se bei cola.

“Nu numai că e plină de sirop de porumb şi fructoză, dar are şi săruri rafinate şi cofeină. Consumul îndelungat duce la probleme cu tensiunea, probleme de inimă, diabet şi obezitate”, a spus farmacistul, conform metro.co.uk.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă.

După 20 de minute nivelul de zahăr din sînge creşte vertiginos, eliberînd o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transformînd zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sînge. Receptorii de adenozină din creier sînt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.


După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulînd centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.

La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca - Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

5
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?